Apelsinų keksas

Apelsinų keksas

Apelsinų keksas
  • 2-3 apelsinų sulčių ir žievelės;
  • 3 kiaušinių;
  • 15 g kepimo miltelių;
  • 100 g medaus;
  • 190 g miltų;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 burbono vanilės ankšties;
  • ½ a. š. kardamono;
  • ½ a. š. druskos ;
  • 170 g lydyto sviesto;
  • 100 g neriebaus graikiško jogurto be priedų;
  • 200 g cukraus pudros;

Gaminimo procesas:

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių, paruoškite kekso formą. 
  2. 2. Miltus persijokite į dubenį, suberkite kepimo miltelius, kardamoną, imbierą, vanilę ir 2 dalis apelsinų žievelės. Viską sumaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, 1 apelsino sultis, neriebų jogurtą, kiaušinius ir medų. Tuomet viską sumaišykite į vienalytę masę.
  3. 3. Lėtai įmaišykite drėgnus ingredientus į sausus ingredientus. Maišykite, kol susidarys vienalytė masė. Tešlą supilkite į kekso formą.
  4. 4. Kepkite 30 minučių arba tol, kol į vidurį įsmeigtas dantų krapštukas lieka visai švarus. Iškepus išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
  5. 5. Pagaminkite glajų, sumaišydami cukraus pudrą su 1 apelsino sultimis. Jei atrodo, kad masė per sausa, įpilkite dar sulčių. Papuoškite glajumi kekso viršų. Svarbu žinoti, kad glajus yra cukrus ir cukrus greitai ištirpsta. Nenustebkite, jei ant šilto keksiuko glajus dings akimirksniu.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui