Avinžirnių ir avokadų mišrainė

Avinžirnių ir avokadų mišrainė

Avinžirnių ir avokadų mišrainė

Soti ir tuo pačiu gaivi mišrainė. Užteks 2-3 valgytojams.

Reikės:
1/2 stiklinės sausų, nevirtų avinžirnių,
1 vidutinio prinokusio avokado,
1/3 vidutinio raudono svogūno,
1 didesnės saujos šviežių saliero lapų ir jaunų stiebelių arba kalendrų,
1/3 saujos jūros daržovių Dulse,
1 arbat. š. sezamo sėklų,
pipirų ir druskos;

Užpilui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
1 arbat. š. citrinos sulčių,
1/3 arbat. š. ciberžolės,
truputis aitriosios paprikos miltelių.

Bent 12 valandų vandenyje mirkytus avinžirnius virkite taip, kaip nurodo gamintojas (apie 1 val.). Kol avinžirniai verda, kubeliais supjaustykite avokadą, susmulkinkite svogūną, žalumynus. Jūros daržoves Dulsi perliekite vandeniu, kad suminkštėtų, ir supjaustykite, sudėkite į tą patį dubenį.

Kitame mažame dubenėlyje užpilui skirtus ingredientus sumaišykite kartu ir atidėkite.

Luktelkite, kol išvirę avinžirniai atvės ir nebebus karšti. Sudėkite į dubenį prie daržovių. Suberkite sezamo sėklas, apibarstykite druska ir pipirais pagal skonį, supilkite užpilą ir išmaišykite. Skanaus!

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui