Avinžirnių ir avokadų salotos
                
            
                            
                        
    
    4–6 asmenims: 
	- 400 g avinžirnių „Urtekram“
- ½ arbatinio šaukštelio druskos
- 1 skiltelė česnako 
- 2 valgomieji šaukštai mielių dribsnių 
- 130 g žaliųjų alyvuogių
- 100 g skrudintų saulėgrąžų sėklų „Urtekram“
- 1 raudonojo svogūno
- 1 didelio avokado
- saujelės krapų
- saujelės petražolių
- 5 valgomieji šaukštai veganiško majonezo
- ¼ citrinos sulčių 
- 1 arbatinio šaukštelio garstyčių
	- 1. Avinžirniai mirkomi per naktį, tada verdami, kol suminkštėja. 
- 2. Paskrudinkite saulėgrąžų sėklas 180 ºC temperatūros orkaitėje 7 minutes, tuomet atvėsinkite.
- 3. Į virtus avinžirnius įberkite druskos, smulkinto česnako, mielių dribsnių, supjaustytų alyvuogių, saulėgrąžų sėklų, susmulkinto raudonojo svogūno, susmulkintų krapų, petražolių ir supjaustyto avokado.
- 4. Padažą pagaminkite sumaišydami majonezą, citrinos sultis, garstyčias ir druską ir gerai įmaišykite į salotas. 
RECEPTAS: LAURA DRAVNIECE
NUOTRAUKA: ANDA UPMALE 
STILIUS: DAGNIJA VAIVODE