Avinžirnių ir avokadų salotos

Avinžirnių ir avokadų salotos

Avinžirnių ir avokadų salotos

4–6 asmenims:

  • 400 g avinžirnių „Urtekram“
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 skiltelė česnako 
  • 2 valgomieji šaukštai mielių dribsnių 
  • 130 g žaliųjų alyvuogių
  • 100 g skrudintų saulėgrąžų sėklų „Urtekram“
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1 didelio avokado
  • saujelės krapų
  • saujelės petražolių
  • 5 valgomieji šaukštai veganiško majonezo
  • ¼ citrinos sulčių 
  • 1 arbatinio šaukštelio garstyčių
  1. 1. Avinžirniai mirkomi per naktį, tada verdami, kol suminkštėja. 
  2. 2. Paskrudinkite saulėgrąžų sėklas 180 ºC temperatūros orkaitėje 7 minutes, tuomet atvėsinkite.
  3. 3. Į virtus avinžirnius įberkite druskos, smulkinto česnako, mielių dribsnių, supjaustytų alyvuogių, saulėgrąžų sėklų, susmulkinto raudonojo svogūno, susmulkintų krapų, petražolių ir supjaustyto avokado.
  4. 4. Padažą pagaminkite sumaišydami majonezą, citrinos sultis, garstyčias ir druską ir gerai įmaišykite į salotas. 

RECEPTAS: LAURA DRAVNIECE
NUOTRAUKA: ANDA UPMALE 
STILIUS: DAGNIJA VAIVODE 

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui