Avižų batonėliai su Ceilono cinamonu

Avižų batonėliai su Ceilono cinamonu

Avižų batonėliai su Ceilono cinamonu

240 g avižinių dribsnių (maždaug 2 puodeliai),
100 g lazdynų riešutų,
50 g kokosų drožlių,
50–70 g išlukštentų saulėgrąžų sėklų,
100 g moliūgų sėklų,
1 arb. š. druskos (gerai nubrauktas, kad nebūtų sūru),
1 arb. š. vanilinio cukraus,
1 arb. š. Ceilono cinamono,
1/3 arb. š. maltų muskato riešutų,
1/4 ar 1/8 arb. š. (priklausomai, kaip mėgstate) maltų gvazdikėlių,
2/3 puodelio medaus,
2 kupinų valg. š. „šlapio“ nerafinuoto cukranendrių cukraus (galima naudoti ir paprastą rudąjį cukrų, bet konkrečiai Muscovado suteikia karamelinį skonį),
113 g sviesto (jį galima pakeisti kokosų aliejumi, kuris puikiai dera su šia skonių gama).

1. Susmulkinti lazdyno riešutus (skelti perpus arba į tris dalis; mažesni gabalėliai tiesiog nesijaučia, todėl nerekomenduojama naudoti trintuvą).
2. Suberti visus birius produktus: avižinius dribsnius, lazdynų riešutus, kokosų drožles, saulėgrąžas, moliūgų sėklas, druską ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišyti.
3. Į puodą ar dubenėlį sudėti medų, „šlapią“ cukrų ir sviestą. Maišyti tirpinant. Kai masė jau bus vientisa, suberti likusius prieskonius: Ceilono cinamoną, muskatą, gvazdikėlius. Pamaišyti ir išjungti. Užvirti nereikia.
4. Supilti gautą masę į birius produktus. Gerai išmaišyti, kad sirupas tolygiai pasidengtų.
5. Iškloti skardą kepimo popieriumi ir sudėti gautą masę. Tolygiai paskirstyti šaukštu. Paspausti masę drėgnomis rankomis (prie sausų labai limpa).
6. Kišti į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180ºC. Kepti apie 40 minučių, kol gražiai apskrus.
7. Ištraukusi iš orkaitės, leisti batonėliams atvėsti (tai ypač svarbu, kad pjaustant masė nesuskiltų!). Tada pjaustyti su aštriu peiliu.

Receptas iš tinklaraščio Akvedukas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui