Avokadų desertas su džiovintais vaisiais

Avokadų desertas su džiovintais vaisiais

Avokadų desertas su džiovintais vaisiais

Reikės:
2 prinokusių avokadų,
2 vidutinio dydžio bananų,
saujos šviežių baziliko lapelių,
1/2 citrinos sulčių,
50 g datulių,
50 g razinų,
50 g abrikosų,
žiupsnelio smulkiai tarkuotų apelsino žievelių,
1 v. š. pakepintų sezamų sėklų.

Džiovintus vaisius nuplikykite karštu vandeniu - suminkštės ir lengviau susismulkins. Nupilkite vandenį, vaisius sudėkite į maisto smulkintuvą. Įberkite smulkintų apelsino žievelių. Viską susmulkinkite iki masės mažais gabalėliais - košės nedarykite.

Avokadus išilgai perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. Šaukštu išskobkite minkštimą ir dėkite į indą, kuriame smulkinsite. Bananus nulupkite ir taip pat sudėkite į smulkinimo indą. Suberkite baziliko lapelius. Viską užpilkite išspaustomis citrinos sultimis (citrinos sultys neleis patamsėti avokadams ir bananams bei suteiks lengvos rūgštelės). Vaisius sutrinkite iki vientisos masės.

Į turimas stiklinaites, taures ar mėgstamus indelius dėkite smulkintų vaisių mišinio, užkrėskite bananų - avokadų tyrės, tada - vėl smulkintų vaisių ir viršutnis sluoksnis vėl turėtų būti bananų - avokadų tyrė. Prieš patiekint apibarstykite pakepintomis sezamų sėklomis.

Virtuvės fėjų receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui