Azijietiškos tuno ir avinžirnių salotos

Azijietiškos tuno ir avinžirnių salotos

Azijietiškos tuno ir avinžirnių salotos

2-3 porcijoms reikės:

 

Salotoms:

  • 1 indelio konservuoto tuno file (naudojau „Fish4Ever“ dryžuotojo tuno filė savo sultyse)
  • 1 indelio konservuotų avinžirnių (naudojau „Clearspring“ ekologiškus konservuotus avinžirnius)
  • 100 g konservuotų arba šaldytų edamame pupelių (nebūtina, bet labai tinka, naudojau „Biona“ ekologiškas edamame pupeles sūryme)
  • saujos mėgiamų kepintų riešutų (nebūtina, bet labai tinka, naudojau „Bioterra“ ekologiškus kepintus anakardžius su sojų padažu „Tamari“)
  • 1 vidutinio dydžio morkos
  • 1 ilgavaisio agurko
  • 1 avokado
  • 0.5 nedidelio rausvojo svogūno (arba saujos smulkintų svogūnų ar česnakų laiškų)
  • pundelio kalendrų ar petražolių

Padažui:

  • 5 v.š. skrudintų sezamų aliejaus (naudojau „Clearspring“ ekologišką)
  • 3 v.š. sojų padažo (naudojau „Clearspring“ ekologišką „Tamari“ sojų padažą)
  • 3 v.š. ryžių acto (naudojau „Clearspring“ ekologišką rudųjų ryžių actą)
  • 2 v.š. šviesios miso pastos (arba 1 v.š. medaus + 2 v.š. sojų padažo, naudojau „Clearspring“ ekologišką miso pastą)
  • nebūtina, bet labai tinka - po 0.5 a.š. česnako miltelių, malto imbiero ir kajeno ar aitriosios paprikos miltelių (naudojau „Lebensbaum“ ekologiškus)

 

GAMINIMAS:

  1. 1. Morkas supjaustyti šiaudeliais arba sutarkuoti stambia tarka. Agurką supjaustyti pusžiedžiais arba kubeliais.
  2. 2. Avokadą supjaustyti kubeliais arba riekelėmis. Svogūną smulkiai sukapoti. 
  3. 3. Kalendras (arba petražoles) smulkiai sukapoti.
  4. 4. Tuno, avinžirnių ir edamame pupelių skystį nusunkti. Avinžirnius ir pupeles perplauti šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinti.
  5. 5. Visus salotų ingredientus sudėti į dubenį.
  6. 6. Visus padažo ingredientus sumaišyti. 
  7. 7. Padažą pilti ant salotų ir gerai išmaišyti.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui