Azijietiškos tuno ir avinžirnių salotos
2-3 porcijoms reikės:
Salotoms:
- 1 indelio konservuoto tuno file (naudojau „Fish4Ever“ dryžuotojo tuno filė savo sultyse)
- 1 indelio konservuotų avinžirnių (naudojau „Clearspring“ ekologiškus konservuotus avinžirnius)
- 100 g konservuotų arba šaldytų edamame pupelių (nebūtina, bet labai tinka, naudojau „Biona“ ekologiškas edamame pupeles sūryme)
- saujos mėgiamų kepintų riešutų (nebūtina, bet labai tinka, naudojau „Bioterra“ ekologiškus kepintus anakardžius su sojų padažu „Tamari“)
- 1 vidutinio dydžio morkos
- 1 ilgavaisio agurko
- 1 avokado
- 0.5 nedidelio rausvojo svogūno (arba saujos smulkintų svogūnų ar česnakų laiškų)
- pundelio kalendrų ar petražolių
Padažui:
- 5 v.š. skrudintų sezamų aliejaus (naudojau „Clearspring“ ekologišką)
- 3 v.š. sojų padažo (naudojau „Clearspring“ ekologišką „Tamari“ sojų padažą)
- 3 v.š. ryžių acto (naudojau „Clearspring“ ekologišką rudųjų ryžių actą)
- 2 v.š. šviesios miso pastos (arba 1 v.š. medaus + 2 v.š. sojų padažo, naudojau „Clearspring“ ekologišką miso pastą)
- nebūtina, bet labai tinka - po 0.5 a.š. česnako miltelių, malto imbiero ir kajeno ar aitriosios paprikos miltelių (naudojau „Lebensbaum“ ekologiškus)
GAMINIMAS:
- 1. Morkas supjaustyti šiaudeliais arba sutarkuoti stambia tarka. Agurką supjaustyti pusžiedžiais arba kubeliais.
- 2. Avokadą supjaustyti kubeliais arba riekelėmis. Svogūną smulkiai sukapoti.
- 3. Kalendras (arba petražoles) smulkiai sukapoti.
- 4. Tuno, avinžirnių ir edamame pupelių skystį nusunkti. Avinžirnius ir pupeles perplauti šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinti.
- 5. Visus salotų ingredientus sudėti į dubenį.
- 6. Visus padažo ingredientus sumaišyti.
- 7. Padažą pilti ant salotų ir gerai išmaišyti.
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų.