Baklažanų laiveliai su vištienos ir ryžių įdaru

Baklažanų laiveliai su vištienos ir ryžių įdaru

Baklažanų laiveliai su vištienos ir ryžių įdaru

Maistingas, sveikas ir skanus patiekalas. Gaminimui skirkite laiko, laukiniai ryžiai verda 50 min., tačiau skonis fantastiškas. Taip pat atkreipkite dėmesį į ryžių ir vandens santykį 1:4 (įprastai 1:2).

Reikės:
30-50 g laukinių ryžių
2 baklažanų
1 paprikos
100 g vištienos
3 valg. š. pomidorų tyrės
alyvuogių aliejaus
mėgiamų prieskonių
druskos pagal skonį
kietojo sūrio pabarstymui

Puode išvirti ryžius pagal instrukciją ant pakelio.

Baklažanus perpjauti per pusę išilgai. Užmerkti 15 min. sūriame vandenyje, kad panaikinti jų kartumą. Po to juos išskobti, bet paliekant prie žievės minkštimo, kad laiveliai būtų gan tvirti. Įtrinti baklažanų vidų aliejumi, apibarstyti prieskoniais, druska ir kepti iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Į įkaitintą keptuvę dėti gabalėliais pjaustytą vištieną, gabalėliais pjaustytus baklažano minkštimą ir papriką. Įdėti pomidorų tyrės, mėgiamų prieskonių, druskos pagal skonį. Viską apkepti keletą minučių.

Gautą įdarą sudėti į baklažanų laivelius ir kepti dar 20 min. 180ºC karščio orkaitėje.

Iškepus pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.

Receptas @raudona_virtuve

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui