Baltymingas lęšių, vištienos ir moliūgų karis per pusvalandį
Reikės:
- 1 stiklinės (250 ml) raudonųjų lęšių
- 400 g vištienos filė (naudojau vidines filė, bet tinka ir krūtinėlė)
- 400 ml vištienos arba daržovių sultinio
- 400-500 g konservuotų smulkintų pomidorų arba pomidorų tyrės (naudojau „AlceNero“ ekologišką pjaustytų pomidorų tyrę)
- 4-5 v.š. moliūgų tyrės (nebūtina, jei nenaudosite, pridėkite papildomus 100 ml sultinio)
- 200 ml kokosų pieno (pilno riebumo, naudojau „Clearspring“ ekologišką)
- 2-3 saujų špinatų (nebūtina)
- 2 v.š. žemės riešutų kremo (arba anakardžių kremo, naudojau „Clearspring“ ekologišką traškų žemės riešutų kremą)
- 2 v.š. kokosų aliejaus (naudojau „Bio Planete“ ekologišką)
- 4 cm imbiero šaknies (arba 1 a.š. malto imbiero)
- 2 skiltelių česnako (arba 1 a.š. česnako miltelių)
- 2 a.š. garam masala prieskonių (arba kario prieskonių, naudojau „Lebensbaum“ ekologišką garam masalą prieskonių mišinį)
- 1 a.š. maltos ciberžolės (naudojau „Lebensbaum“ ekologišką)
- 1 a.š. malto kumino (naudojau „Lebensbaum“ ekologišką)
- 1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių (naudojau „Lebensbaum“ ekologiškus)
- 0.5 a.š. malto cinamono (naudojau „Lebensbaum“ ekologišką Ceilono cinamoną)
- 0.5 a.š. maltų kajeno pipirų (arba aitriosios paprikos miltelių, (naudojau „Lebensbaum“ ekologiškus maltus kajeno pipirus)
- 0.5 a.š. maltos kalendros (naudojau „Lebensbaum“ ekologišką)
- pagal skonį druskos
GAMINIMAS:
- 1. Vištieną supjaustau vidutinio dydžio kubeliais ir sumaišau su 0.5 a.š. druskos ir 1 a.š. garam masala prieskonių. Pakepinu puode ant 1 v.š. kokosų aliejaus iki mėsa nebebūna rausva (pilnai iškepti nereikia). Perdedu į lėkštę.

- 2. Svogūną ir česnaką susmulkinu, imbiero šaknį nulupu.

- 3. Tame pačiame puode, kuriame kepė vištiena, ištirpinu dar 1 v.š. kokosų aliejaus. Dedu svogūnus, česnakus ir įtarkuoju imbierą. Maišydama pakepinu 3-4 min. Dedu visus prieskonius ir dar apie 1 min. maišydama pakepinu.

- 4. Pilu sultinį, dedu pomidorų tyrę, moliūgų tyrę ir lęšius. Išmaišau.

- 5. Užvirinu, tada kaitrą sumažinu iki minimalios ir uždengusi puodą dangčiu verdu apie 8-10 min. Į puodą grąžinu vištieną ir uždengusi verdu dar apie 5-7 min (iki vištiena visiška išvirs, o lęšiai suminkštės).
- 6. Tada pilu kokoso pieną ir dedu riešutų kremą. Išmaišau ir dar apie minutę pašildau (užvirinti nereikia).

- 7. Nuimu nuo ugnies, dedu špinatus ir išmaišau iki jie sukrenta.

- 8. Paragauju, pagal skonį pagardinu druska.
- 9. Patiekiant galima pabarstyti šviežia kalendra.
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų.