Baltymingas lęšių, vištienos ir moliūgų karis per pusvalandį

Baltymingas lęšių, vištienos ir moliūgų karis per pusvalandį

Baltymingas lęšių, vištienos ir moliūgų karis per pusvalandį

Reikės:

 

  • 1 stiklinės (250 ml) raudonųjų lęšių
  • 400 g vištienos filė (naudojau vidines filė, bet tinka ir krūtinėlė)
  • 400 ml vištienos arba daržovių sultinio
  • 400-500 g konservuotų smulkintų pomidorų arba pomidorų tyrės (naudojau „AlceNero“ ekologišką pjaustytų pomidorų tyrę)
  • 4-5 v.š. moliūgų tyrės (nebūtina, jei nenaudosite, pridėkite papildomus 100 ml sultinio)
  • 200 ml kokosų pieno (pilno riebumo, naudojau „Clearspring“ ekologišką)
  • 2-3 saujų špinatų (nebūtina)
  • 2 v.š. žemės riešutų kremo (arba anakardžių kremo, naudojau „Clearspring“ ekologišką traškų žemės riešutų kremą)
  • 2 v.š. kokosų aliejaus (naudojau „Bio Planete“ ekologišką)
  • 4 cm imbiero šaknies (arba 1 a.š. malto imbiero)
  • 2 skiltelių česnako (arba 1 a.š. česnako miltelių)
  • 2 a.š. garam masala prieskonių (arba kario prieskonių, naudojau „Lebensbaum“ ekologišką garam masalą prieskonių mišinį)
  • 1 a.š. maltos ciberžolės (naudojau „Lebensbaum“ ekologišką)
  • 1 a.š. malto kumino (naudojau „Lebensbaum“ ekologišką)
  • 1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių (naudojau „Lebensbaum“ ekologiškus)
  • 0.5 a.š. malto cinamono (naudojau „Lebensbaum“ ekologišką Ceilono cinamoną) 
  • 0.5 a.š. maltų kajeno pipirų (arba aitriosios paprikos miltelių, (naudojau „Lebensbaum“ ekologiškus maltus kajeno pipirus)
  • 0.5 a.š. maltos kalendros (naudojau „Lebensbaum“ ekologišką)
  • pagal skonį druskos

 

GAMINIMAS:

 

  1. 1. Vištieną supjaustau vidutinio dydžio kubeliais ir sumaišau su 0.5 a.š. druskos ir 1 a.š. garam masala prieskonių. Pakepinu puode ant 1 v.š. kokosų aliejaus iki mėsa nebebūna rausva (pilnai iškepti nereikia). Perdedu į lėkštę.

  1. 2. Svogūną ir česnaką susmulkinu, imbiero šaknį nulupu.

  1. 3. Tame pačiame puode, kuriame kepė vištiena, ištirpinu dar 1 v.š. kokosų aliejaus. Dedu svogūnus, česnakus ir įtarkuoju imbierą. Maišydama pakepinu 3-4 min. Dedu visus prieskonius ir dar apie 1 min. maišydama pakepinu.

  1. 4. Pilu sultinį, dedu pomidorų tyrę, moliūgų tyrę ir lęšius. Išmaišau.

  1. 5. Užvirinu, tada kaitrą sumažinu iki minimalios ir uždengusi puodą dangčiu verdu apie 8-10 min. Į puodą grąžinu vištieną ir uždengusi verdu dar apie 5-7 min (iki vištiena visiška išvirs, o lęšiai suminkštės).
  2. 6. Tada pilu kokoso pieną ir dedu riešutų kremą. Išmaišau ir dar apie minutę pašildau (užvirinti nereikia).

  1. 7. Nuimu nuo ugnies, dedu špinatus ir išmaišau iki jie sukrenta.

  1. 8. Paragauju, pagal skonį pagardinu druska.
  2. 9. Patiekiant galima pabarstyti šviežia kalendra.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų.

Receptui Receptui reikės

leaf
TAPK MŪSŲ EL. PAŠTO BIČIULIU IR GAUK 10% NUOLAIDĄ KITAM APSIPIRKIMUI!