Braškinis desertas su chia sėklomis

Braškinis desertas su chia sėklomis

Braškinis desertas su chia sėklomis

Reikės:
1 arbat. š. maltos cikorijų kavos,
200 ml karšto virinto vandens,
2 valg. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų,
1 valg. š. agavų sirupo,
1- 2 arbat. š. saldžiavaisio pupmedžio miltelių,
1 arbat. š. malto cinamono,
150 g pamirkytų anakardžių riešutų,
7 didelių braškių,
1 banano,
3 datulių,
1 saujelės daigintų saulėgrąžų.

Anakardžių riešutus mirkome šiltame vandenyje apie 1 val. Tuo metu 1 arbat. šaukštelį cikorijų kavos užplikome 150 ml verdančiu vandeniu ir po 5 minučių perkošiame. Papildomai dar įpilame 50 ml šalto vandens ir suberiame chia sėklas. Paliekame brinkti maždaug 1 val., retkarčiais pamaišome.

Į išmirkusias chia sėklas įmaišome agavų sirupo, cinamono ir saldžiavaisio pupmedžio miltelių (puiki alternatyva tiems, kas yra alergiški kakavai). Anakardžius ir 2 braškes sumalame kokteiline/trintuvu. Likusias braškes, bananą ir 3 datules suplakame atskirai kokteiline.

Sluoksniuojame indelyje gautus tris sluoksnius, užberiame daigintų saulėgrąžų sėklų, papuošiame kiaulpienių žiedais - jie turi daug vertingų medžiagų. Skanaus.

Recepto autorė Laimutė Kozlovienė.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui