Braškių ir AMAZAKE drebučiai („Kanten“)

Braškių ir AMAZAKE drebučiai („Kanten“)

Braškių ir AMAZAKE drebučiai („Kanten“)

Braškių ir AMAZAKE drebučiai („Kanten“)

„Kanten“ – taip Japonijoje vadinami drebučiai pagaminti naudojant agarą (augalinį tirštiklį gaminamą iš jūros daržovių). 
Šiame deserte pagrindą sudaro AMAZAKE,  tai natūraliai saldus desertas, gaminamas fermentuojant pilno grūdo avižas, pasitelkiant senus gamybos procesus ir tik 3 paprastus ingredientus – vandenį, nesmulkintas avižas ir žiupsnelį druskos. Desertą dar gardinime braškėmis, kurios suteikia jam saldumo ir daugiau spalvų. 

Reikės:
• 1 stiklainio ekologiškų avižų AMAZAKE.
• 525 ml vandens (arba išmatuokite 1,5 tuščio AMAZAKE stiklainio).
• 3 v. š. agaro.
• 1 nedidelio indelio ekologiškų braškių.

1. AMAZAKE sumaišykite su vandeniu, (jei norite švelnesnės tekstūros, prieš kaitindami, AMAZAKE pertrinkite per sietelį.)
2. Į puodą supilkite agarą ir AMAZAKE, užvirkite ir virkite, kol agaras ištirps, retkarčiais pamaišykite.
3. Nuplaukite ir supjaustykite braškes. Sudėkite į karščiui atsparų indą, o ant jų užpilkite paruoštą AMAZAKE. Prieš dėdami į šaldytuvą, kad toliau stingtų, palikite AMAZAKE atvėsti. 
4. Sustingusį desertą supjaustykite ir skanaukite vieną arba su kaušeliu ledų.

Patarimas: Galite desertą supilstyti į atkiras taures ar indelius ir leisti ten sustingti. Taip bus patogiau patiekti.
 

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui