Šie saldainiukai labai tinka, kai norisi ko nors skanaus be didelės nuodėmės. Išskirtinio ir dar neragauto skonio!
Reikės:
1/2 puodelio datulių be kauliukų,
4 valg. š. avižinių dribsnių,
2 arbat. š. žemės riešutų sviesto,
1 arbat. š. chia sėklų,
1/5 arbat. š. vanilinio cukraus,
1/5 arbat. š. malto cinamono.
Gaminti labai paprasta. Visų pirma sublenderiuoti datules (nebūtinai iki košės, gali likti ir stambesnių gabalėlių), tada sudėti likusius ingredientus ir gerai išmaišyti šaukštu. Jei masė per sausa, įpilti šaukštą vandens ar augalinio pieno. Drėgnomis rankomis, kad masė neliptų prie pirštų, formuoti norimo dydžio rutuliukus. Sudėti juos į indą, apdengti maistine plėvele. Palaikyti šaldytuve apie 30 minučių ir mėgautis! Šaldytuve gali išbūti apie savaitę ar ilgiau, kol susivalgo.
Pastebėjimai. Jei riešutų sviestas be druskos, galima įberti ir žiupsnelį druskos į rutuliukų masę. Vietoj vanilinio cukraus geriausia dėti vanilės minkštimą tiesiai iš vanilės ankšties. Jei avižiniai dribsniai labai stambūs, juos taip pat galima trumpai pamalti blenderiu kartu su datulėmis.
Receptas iš tinklaraščio „Graži Aš“