Reikės (4 asmenims):
1 sluoksniuotos tešlos, paruoštuos naudojimui (arba galite pasigaminti ir patys: 200 g miltų, 100 g veganiško margarino arba sviesto, 1 kiaušinio arba kiaušinių pakaitalo (kiaušinius galima pakeisti ir su tofu) ir žiupsnelio druskos),
2 brokolių,
1 poro,
šilkinio tofu,
200 ml „EcoMil“ migdolų ar kitokio augalinio kremo kulinarijai,
aliejaus kepimui,
druskos ir pipirų.
Skardoje iškloti sluoksniuotą tešlą taip, kad jos kraštai būtų pakelti. Kepti 10 min. 200ºC orkaitėje.
Porą supjaustyti griežinėliais ir trumpai pakepinti, kol švelniai paruduos. Brokolius susmulkinti į mažesnius žiedynus ir pavirti 5 min. truputį pasūdytame vandenyje. Išvirusius nusausinti. Porus ir brokolius paskleisti ant tešlos.
Dubenyje sumaišyti šilkinį tofu ir migdolų grietinėlę. Pagal skonį įdėti druskos ir pipirų (sumalkite, jei naudojate grūdelius). Supilti ant tešlos ir daržovių.
Kepti 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min.
Receptas iš www.ecomil.com