Citrinų, vyšnių ir pistacijų semifreddo

Citrinų, vyšnių ir pistacijų semifreddo

Citrinų, vyšnių ir pistacijų semifreddo

10 porcijų:

  • 1 kiaušinio
  • 3 kiaušinių trynių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 100 g cukraus
  • 350 g saldžios grietinėlės
  • 2 šaukštų Alce Nero citrinos sulčių
  • ½ citrinos žievelės
  • 400 g saldžiųjų vyšnių
  • 40 g pistacijų

1. Pyrago ar duonos formą patepkite riebalais ir uždenkite maistine plėvele.
2. Saldžiąją grietinėlę plakite tol, kol masė taps tiršta, tačiau svarbu jos neperplakti.
3. Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, kiaušinius, cukrų bei vanilinį cukrų. Viską kaitinkite vandens vonelėje, kol cukrus ištirps ir mišinys taps šviesiai geltonas.
4. Išimkite masę iš vandens vonelės ir palikite atvėsti.
5. Kai masė visiškai atvės, supilkite ją į plaktą grietinėlę.
6. Sudėkite griežinėliais pjaustytas vyšnias, tarkuotą citrinos žievelę ir smulkintus riešutus.
7. Masę supilkite į formą ir įdėkite į šaldiklį 24 valandoms.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui