Cukinijų bokšteliai (raw)

Cukinijų bokšteliai (raw)

Cukinijų bokšteliai (raw)

Žaliavalgiškas (raw) patiekalas - cukinijų bokšteliai, turtingas vertingų maistinių medžiagų.

Reikės:
kukurūzų trapučių
2 cukinijų,
1 morkos,
1/2 raudonos paprikos,
100 g graikinių riešutų,
2 valg. š. saulėgrąžų sėklų,
1 avokado,
1/2 arb. š. spirulinos miltelių,
saujos petražolių, krapų, garšvų (nebūtinai),
prieskonių: kajeno pipirų, ciberžolės, kumino,
citrinų sulčių ir sojų padažo TAMARI.

Saulėgrąžų sėklas užmerkti. Cukinijas supjaustyti apie 2 cm gabalėliais ir išskobti vidų, paliekant dugną; pašlakstyti citrinų sultimis ir sojų padažu.

Įdarui: morką ir papriką susmulkinti elektriniu smulkintuvu. Sudėti graikinius riešutus, saulėgrąžas, petražoles, prieskonius ir dar kartą viską sumalti.

Padaryti padažą: avokadą, žalumynus, spiruliną sudėti į plakiklį, įpilti sojų padažo, prieskonių ir viską suplakti iki vientisos, grietinės tiršumo konsistencijos.

Ant trapučių patepti padažo, uždėti cukinijų bokštelius su įdaru, papuošti cukinijų žiedais, kurie labai skanūs!

Recepto autorė Laimutė Kozlovienė.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui