4 porcijoms reikės
VEGETARIŠKAI RIKOTAI:
MARINARA PADAŽUI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Pasigaminkite marinaros padažą. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų, tada sudėkite griežinėliais pjaustytą svogūną ir česnaką. Troškinkite, kol svogūnai taps skaidrūs, svarbu, kad nesudegtų. Tada sudėkite pomidorus ir pomidorų pastą. Troškinkite 8-10 minučių ant vidutinės ugnies. Nukelkite nuo ugnies ir rankiniu smulkintuvu sutrinkite masę, kol jos konsistencija bus panaši į pomidorų kreminės sriubos.
2. Puodą vėl uždėkite ant vidutinės ugnies, įberkite raudonėlio, druskos pagal skonį ir palikite virti 5 minutes.
3. Išimkite tofu iš pakuotės ir nusausinkite visą skystį.
4. Makadamijų riešutų susmulkinimui naudokite virtuvinį kombainą arba trintuvą.
5. Į trintuvą suberkite likusius rikotos gaminimui skirtus ingredientus - tofu, šviežią baziliką, mielių dribsnius, raudonėlį, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir vandenį. Maišykite, kol susidarys kreminė konsistencija.
6. Cukinijas supjaustykite plonomis juostelėmis.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC.
8. Paimkite 22 x 30 cm (ar panašaus dydžio) kepimo indą, pirmąjį sluoksnį patepkite marinara padažu, tada sluoksniuodami dėkite cukinijų juosteles, ant viršaus uždėkite nedidelį kiekį rikotos mišinio. Tada dėkite kitą cukinijų sluoksnį, aptepkite jį ir užpilkite marinara padažu. Tokia tvarka kartokite tol, kol indas prisipildys. Paskutinis sluoksnis turi būti cukinija su marinara padažu ant viršaus.
9. Kepimo formą uždenkite folija ir kepkite 45 minutes, tada nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių.
10. Prieš patiekdami leiskite atvėsti bent 15 minučių.
Skanaus!
Receptas: Ilze Prūse
Stilius: Agatas Vanuška-Andruče
Nuotrauka: Anetė Rudmieze