Daržovių miso sriuba su tofu ir makaronais

Daržovių miso sriuba su tofu ir makaronais

Daržovių miso sriuba su tofu ir makaronais

Ingredientai: 

  • 1 vidutinis svogūnas
  • 5 česnako skiltelės
  • pusės nykščio dydžio imbiero gabaliukas
  • pusė vidutinio brokolio
  • pusė vidutinės paprikos
  • 1 nedidelė morka
  • 200 g ryžių makaronų (tiktų ir kitokie makaronai)
  • 4-6 šaukštai šviesios miso pastos
  • 1-2 šaukšteliai druskos
  • 1 šaukštas obuolių acto
  • 1 skardinė kokosų pieno
  • 300 g šilkinio tofu
  • laimai ir svogūnų laiškai patiekimui

Gaminimo eiga: 

  1. 1. Pasiruošiu susipjaustydama daržoves: mažais kubeliais pjaustau svogūną, o česnakus ir imbierus – kuo smulkiau. Brokolius – kąsnio dydžio gabalėliais, paprikas – vidutinio storio trumpais šiaudeliais, o morkas – plonomis riekelėmis.
  2. 2. Didesniame puode ant mėgstamo aliejaus pakepinu pjaustytą svogūną, kol tampa skaidrus. Tuomet beriu česnakus ir imbierus. Pakepinu dar minutę.
  3. 3. Į puodą sudedu brokolius, paprikas, morkas ir makaronus. Užpilu 1200 ml verdančio vandens (vandenį užverdu virdulyje).
  4. 4. Į atskirą dubenėlį įdedu miso pastą. Tik užvirus skysčiui puode (neužtruks ilgai, jei buvo užpiltas katik viręs vanduo), šiek tiek skysčio samčiu pilu į dubenėlį ant miso ir gerai išmaišau šakute ar plakimo šluotele, kol miso pasta ištirpsta. Supilu tirpintą miso atgal į puodą.
  5. 5. Tuomet į puodą beriu druską ir pilu actą.
  6. 6. Neleidusi sriubai ilgai virti (pakaks iki 2-3 min.), supilu kokosų pieną, išmaišau ir ragauju. Jeigu trūksta druskos / acto / miso – pakoreguoju pagal skonį.
  7. 7. Tik užvirus sriubai jau su kokosų pienu, į puodą atsargiai sudedu šilkinio tofu gabalėlius. Stengiuosi beveik nemaišyti, nes tofu labai trapus. Sriubą pilu į dubenėlius. Patiekiu su laimo skiltelėmis (laimo sultys čia labai tinka!) ir svogūnų laiškais bei čili aliejumi.

Autorė: tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui