Datulių ir obuolių trupininis pyragas

Datulių ir obuolių trupininis pyragas

Datulių ir obuolių trupininis pyragas

Reikės:
150 g datulių,
200 ml (1 stiklinės) vandens,
4 vidutinio dydžio obuolių,
1 arbat. š. cinamono,
150 g įprastų miltų (galima naudoti beglitiminį miltų mišinį),
3 arbat. š. kepimo miltelių,
100 g stambių avižinių dribsnių,
150 g sviesto (veganiniam pyrago varijantui  - 70 ml kepimui skirto aliejaus),
100 g. rudojo cukraus.

Orkaitę įkaitinti iki 180ºlaipsnių.

Nuplauti ir susmulkinti datules. Užpilti jas karštu vandeniu ir pavirti apie 5 min. Nuimti nuo kaitlentės ir leisti atvėsti. Obuolius nulupti išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Įdėti cinamono ir 1/3 nurodyto cukraus kiekio. Išmaišyti ir atidėti.

Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius. Sudėti kambario temperatūros sviestą, supjaustytą gabaliukais, arba supilti aliejų. Pirštų galiukais miltus įtrinti į riebalus (turėtų gautis panašu įduonos trupinius). Supilti likusį cukrų ir vėl gerai išmaišyti.

Nuo datulių nuspausti skystį ir jį supilti į miltų mišinį. Dar kartą gerai išmaišyti. Masė turėtų išlikti panaši į trupinius. Į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą supilti pusę trupininės masės. Tolygiai paskirstyti ir šiek tiek paspausti suformuojant pyrago padą. Ant šio pado sudėti datulių tyrę, o ant viršaus ją uždengti pjaustytų obuolių skiltelėmis. Užbaigti ant viršaus užpilant ir tolygiai paskirstant likusią trupinių masę. Kepti apie 45 min.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui