Datulių ir obuolių trupininis pyragas

Datulių ir obuolių trupininis pyragas

Datulių ir obuolių trupininis pyragas

Reikės:
150 g datulių,
200 ml (1 stiklinės) vandens,
4 vidutinio dydžio obuolių,
1 arbat. š. cinamono,
150 g įprastų miltų (galima naudoti beglitiminį miltų mišinį),
3 arbat. š. kepimo miltelių,
100 g stambių avižinių dribsnių,
150 g sviesto (veganiniam pyrago varijantui  - 70 ml kepimui skirto aliejaus),
100 g. rudojo cukraus.

Orkaitę įkaitinti iki 180ºlaipsnių.

Nuplauti ir susmulkinti datules. Užpilti jas karštu vandeniu ir pavirti apie 5 min. Nuimti nuo kaitlentės ir leisti atvėsti. Obuolius nulupti išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Įdėti cinamono ir 1/3 nurodyto cukraus kiekio. Išmaišyti ir atidėti.

Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius. Sudėti kambario temperatūros sviestą, supjaustytą gabaliukais, arba supilti aliejų. Pirštų galiukais miltus įtrinti į riebalus (turėtų gautis panašu įduonos trupinius). Supilti likusį cukrų ir vėl gerai išmaišyti.

Nuo datulių nuspausti skystį ir jį supilti į miltų mišinį. Dar kartą gerai išmaišyti. Masė turėtų išlikti panaši į trupinius. Į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą supilti pusę trupininės masės. Tolygiai paskirstyti ir šiek tiek paspausti suformuojant pyrago padą. Ant šio pado sudėti datulių tyrę, o ant viršaus ją uždengti pjaustytų obuolių skiltelėmis. Užbaigti ant viršaus užpilant ir tolygiai paskirstant likusią trupinių masę. Kepti apie 45 min.

Receptui Receptui reikės

leaf
TAPK MŪSŲ EL. PAŠTO BIČIULIU IR GAUK 10% NUOLAIDĄ KITAM APSIPIRKIMUI!