Galette su obuoliais, braškėmis ir juodaisiais serbentais

Galette su obuoliais, braškėmis ir juodaisiais serbentais

Galette su obuoliais, braškėmis ir juodaisiais serbentais

2 vidutinio dydžio kepiniams reikės:
240 g miltų,
120 g sviesto,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio trynio,
6 v. š. šalto vandens,
50 g cukraus (tešlai),
20 g cukraus (pabarstymui),
8 didelių braškių,
3 obuolių,
saujos šaldytų juodųjų serbentų.

Miltus, sviestą, druską ir cukrų pirštais ištrinkite iki smulkių trupinių. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Pagamintą tešlą dėkite į maišelį ir 30 min. palaikykite šaldiklyje. Padalinkite tešlą pusiau ir iš kiekvieno gabalėlio iškočiokite po 4-5 mm storio apskritimus. Aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu. Į vidurį ant iškočiotos tešlos dėkite kubeliais pjaustytus obuolius, braškes ir apiberkite serbentų uogomis. Tešlos kraštus užlenkite. Kepinį dar kartą aptepkite kiaušinio tryniu ir apibarstykite cukrumi. Kepkite 180°C orkaitėje 30 min. Atvėsintą apiberkite cukraus pudra.

Virtuvės fėjų receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui