Javainių batonėliai

Javainių batonėliai

Javainių batonėliai

Nusibodo batonėliai su daugybe E priedų? Siūlome ne tik sveiką, bet ir labai skanų užkandį pasigaminti patiems.

Reikia:
3 st. dribsnių (avižinių/speltos/mišinio),
0,5 st. džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, datulių, razinų, spanguolių, figų ar kt.),
0,5 st. smulkintų riešutų (graikiškų, lazdyno ar kt.) ir saulėgrąžų, sezamų sėklų, aguonų,
50 g ghi sviesto,
50 ml kokosų aliejaus,  
3 valg. š. rudojo cukraus (arba 50 ml tamsaus agavų ar klevų sirupo),
4 valg. š. medaus.

Dribsnius pakepinkite sausoje keptuvėje 7-10 min. ant vidutinės ugnies. Tuomet supilkite į maišelį ir per maišelį pakočiokite juos kočėlu, kad šiek tiek susismulkintų. Atskirai pakepinkite riešutus, sezamų sėklas ir saulėgrąžas, suberkite į dribsnius. Džiovintus vaisius smulkiai supjaustykite. Vaisius taip pat sumaišykite su dribsniais. Puode ant vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą, aliejų ir cukrų (ar sirupą), kol gausite vientisą masę. Dar kelias minutes pavirkite. Truputį pravėsinkite ir supilkite medų. Gerai išmaišykite, užpilkite medaus sirupą ant dribsnių, viską gerai išmaišykite. Kepimui skirtą formą ištepkite aliejumi, sudėkite dribsnių masę, ją tolygiai paskirstykite ir sudrėkintomis arba aliejumi išteptomis rankomis gerai paspauskite visą paviršių. Palaikykite šaldytuve apie 2 val., kol masė sustings, ir pjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui