Juodųjų ryžių salotos su greipfrutais ir avokadais

Juodųjų ryžių salotos su greipfrutais ir avokadais

Juodųjų ryžių salotos su greipfrutais ir avokadais

Reikės:
250 ml tūrio stiklinės juodųjų ryžių (nevirtų),
prinokusio avokado,
2-3 svogūno laiškų,
1 greipfruto,
1 apelsino
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 arbat. š. obuolių acto,
1 skiltelės česnako,
trupučio druskos,
žiupsnio džiovintų smulkintų Jelapeno pipirų.

Ryžius užpilti šaltu vandeniu ir palikti per naktį. Ryte nusunkti ir plauti, kol pradės bėgti skaidrus vanduo. Tada užvirti apie 470 ml vandens, pasūdyti ir suberti į jį juoduosius ryžius. Ant lėtos ugnies virti apie 30 min., tada išjungti, uždengti rankšluosčiu ir 10-20 min. palikti brinkti. Po to atidengti ir palikti atvėsti.

Paruošti padažą. Išspausti apelsino sultis ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi, žiupsneliu džiovintų smulkintų Jelapeno pipirų, šaukšteliu obuolių arba ryžių acto, kapota česnako skiltele.

Nulupti greipfrutą, išardyti skiltelėmis, nuimti odeles ir susmulkinti nedideliais gabaliukais. Nuluptą avokadą supjaustyti. Susmulkinti svogūnų laiškus.

Į salotinę dėti ryžius, smulkintą greipfrutą, avokadą, svogūnų laiškus. Viską išmaišyti ir apšlakstyti paruoštu padažu.

Recepto autorius zaliagentis.lt

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui