„Kalėdinis vainikas“ su šilkiniu tofu ir špinatais

„Kalėdinis vainikas“ su šilkiniu tofu ir špinatais

„Kalėdinis vainikas“ su šilkiniu tofu ir špinatais

500 g šaldytos bemielės tešlos
200 g šviežių arba šaldytų špinatų
250 g šilkinio tofu
50 g sibiro kedro riešutų
2 skiltelių česnako
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 a. š. džiovintų krapų
½ a. š. druskos
½ a. š. juodųjų pipirų
1 saujos džiovintų spanguolių
1 saujos sezamų sėklų
2 v. š. aliejaus

1. Tešlą atšildome ir supjaustome trikampiais.
2. Orkaitę įkaitiname iki 180°C, didelę kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame aliejumi.
3. Špinatus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pastovėti 5 min. Česnaką sutriname.
4. Nuo špinatų nupilame vandenį ir supjaustome. Reikia gerai nusunkti, kad špinatai neliktų vandeningi!
5. Špinatus sumaišome su tofu, prieskoniais, česnaku, citrinos žievele, riešutais ir spanguolėmis.
6. Ant kepimo skardos uždedame vidutinio dydžio dubenėlį ir aplink sudedame tešlos trikampius. Būtinai tešlos kraštas turi uždengti kitą tešlos kraštą. Nuimame dubenį ir paruoštą įdarą dedame ratu ir kiekvieną trikampio viršų uždedame ant įdaro bei užlenkiame į vidų.
7. Vainiką ištepame aliejumi ir apibarstome sezamų sėklomis. Kepame 40-45 minutes.

Receptas @wise_taste.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui