Keksiukai su moliūgų sėklomis

Keksiukai su moliūgų sėklomis

Keksiukai su moliūgų sėklomis

Reikės (12 keksiukų):
300 g miltų,
4 v. š. 6 grūdų dribsnių,
žiupsnelio druskos,
250 ml jogurto,
2 v. š. aviečių uogienės,
100 g migdolų aliejaus,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
10 g vanilinio cukraus,
3 v. š. cukraus;

dekoravimui:
moliūgų sėklų,
250 ml riebios grietinėlės,
1 v. š. cukraus,
1 a. š. žaliosios arbatos miltelių.

Miltus persijokite, suberkite dribsnius, druską, kepimo miltelius, cukrų. Vanilinį cukrų irgi suberkite į miltų mišinį. Migdolų aliejų sumaišykite su jogurtu ir aviečių uogiene. Sukrėskite į miltų mišinį. Viską išmaišykite, kad tešla būtų vientisa. Į keksiukų kepimo formeles dėkite kepimo popierėlius keksiukams ir 3/4 jų tūrio užpildykite tešla. Kepkite 180ºC orkaitėje 25 min.

Į atšaldytą grietinėlę suberkite cukrų, žaliosios arbatos miltelius ir viską išplakite iki standžių putų. Gauta mase aptepkite kiekvieną atvėsusį keksiuką, apdėkite moliūgų sėkomis. Skanaus!

Virtuvės fėjų receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui