Salsai reikės:
3 vidutinio dydžio pomidorų
1 habanero čili pipiro (jei norite, galite nedėti)
1 raudonos paprikos
2 jalapeno pipirų (jei norite, galite nedėti)
1 mango
3 v. š. susmulkintų kalendrų
1 a. š. alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį
Traškučiams reikės:
4-6 kvietinių tortilijų
½ a. š. paprikos miltelių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC.
2. Pomidorus perpjaukite pusiau, papriką perpjaukite į keturias dalis ir išimkite sėklas. Jei naudojami habanero ir jalapeno pipirai, perpjaukite juos per pusę ir pašalinkite sėklas. Visas paruoštas daržoves dėkite ant kepimo skardos ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
3. Kepkite 20 minučių.
4. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėkite supjaustytą mangą ir kepkite, kol suminkštės ir šiek tiek paruduos.
5. Kai daržovės iškeps orkaitėje, nuimkite nuo jų odeles, sudėkite į trintuvą. Taip pat sudėkite keptą mangą, kalendrą ir druską. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
6. Tortiliją supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite ant kepimo skardos vienu sluoksniu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite paprikos milteliais. Dėkite į orkaitę 3-5 minutėms, kol tortilijos taps auksinės spalvos ir traškios.
7. Patiekite traškučius su mangų salsa.