Kepti obuoliai

Kepti obuoliai

Kepti obuoliai

Kepti obuoliai labai tinka kalėdiniam stalui papuošti. Tai puikus desertas! Yra daug priežasčių pagaminti juos ir ne Advento laikotarpiu – kepti obuoliai gali būti net naudingi sveikatai – jie palengvina užkimimą. Tad, jei norite išmėginti jų gydomąsias savybes, siūlome Jums nesudėtingą keptų obuolių receptą.

4 porcijoms reikės:
4 rūgščių obuolių (pvz., obuoliai „Boskoop“),
4 valg. šaukštų maltų lazdyno riešutų,
2 valg. šaukštų razinų,
2 valg. šaukštų klevų sirupo,
1/4 arb. šaukštelio anyžių, cinamono arba vanilės (pagal skonį),
šiek tiek sviesto,
5 valg. šaukštų vandens.

Nuplaukite obuolius ir išpjaukite sėklalizdžius. Obuolio šerdyje padarykite skylę. Įdarui sumaišykite maltus lazdyno riešutus, razinas, klevų sirupą ir kokį nors (anyžių, cinamoną arba vanilę) prieskonį pagal skonį. Įdarykite obuolius paruoštu įdaru. Sustatykite juos į kepimo formą, į kiekvieną obuolį įdėkite šiek tiek sviesto ir apšlakstykite vandeniu. Obuolius kepkite 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Prie keptų obuolių tinka vanilinis padažas. Beje, kol kas dar nėra aišku, kodėl kepti obuoliai padeda  palengvinti užkimimą. Mokslininkai spėlioja, kad obuolių kepimo metu išskiskiria enzimai (natūralūs fermentai), kurie padeda balso stygoms. Kepti obuoliai taip pat yra geresnis vaistas nuo peršalimo nei karštas pienas su medumi, kuris gali sukelti gleivių susidarymą ant kvėpavimo takų.

Recepto ir nuotraukos šaltinis: gesundheitswissen.de

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui