Keto tortilijos

Keto tortilijos

Keto tortilijos

Reikės:
1 šaukšto (5 g) balkšvojo gysločio sėklų luobelių
1 kiaušinio
50 g tepamo sūrio (Philadelphia ar kitokio)
prieskonių pagal skonį (druska, pipirai, raudonėlis ir t.t.)

Gaminimas:
Kambario temperatūros tepamą sūrį išplakti su kiaušiniu iki vientisos masės, įberti prieskonių. Įdėti gysločio sėklų luobelių ir lukterti 10 minučių, kad gerai išbrinktų. Masė turi tapti klampesnė, bet pakankamai skysta, kad išeitų supilti į indą. Jei tapo per klampi, įdėti 1–2 šaukštus šalto vandens.

Supilti masę į kepimo indą (patogu naudoti silikoninį apvalų, nes iš jo tortilija gražiai išslysta) ir dėti į stipriai įkaitintą (250ºC) orkaitę. Kepti kol apskrus apie 7–10 minučių (priklausys nuo kepimo indo dydžio).

Valgyti į tortiliją įsidėjus mėgstamo įdaro: sūrio, mėsos ar/ir daržovių.

Receptas iš tinklaraščio www.stirnaite.com

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui