Klasikinis neeilinio skonio burgeris

Klasikinis neeilinio skonio burgeris

Klasikinis neeilinio skonio burgeris

Reikės:
„Moving Mountains“ augalinio maltinuko burgeriams
bandelės
saldžiai marinuotų mėlynųjų svogūnų
sūrio užtepėlės
salotų lapų
šviežių pomidorų
medaus-garstyčių majonezo

Gaminimo eiga:
Paskrudintą bandelę patepti medaus-garstyčių majonezu. Paeiliui dėti: salotų lapus, šviežio pomidoro griežinėlius, grilyje keptą „Moving Mountains“ maltinuką su sūrio užtepėle, marinuotus mėlynuosius svogūnus.

Maltinuko kepimas:
„Moving Mountains“ augalinį maltinuką burgeriams patepti aliejumi ir kepti kepsninėje. Maltinio negalima atšildyti, jis turi būti kepamas užšaldytas. Kepsninę įkaitinti iki 250°C temperatūros ir kepti maltinuką po 3 minutes iš abiejų pusių.

Svogūnų marinavimui reikės:
3-4 mėlynųjų svogūnų
2-3 skiltelių šviežio česnako
1 aitriosios paprikos
½ stiklinės obuolių acto
1 ½ stiklinės vandens
½ stiklinės cukraus
1 šaukštelio druskos

Žiedais supjaustyti mėlynuosius svogūnus. Riekelėmis supjaustyti česnaką bei aitriąją papriką. Į dubenį supilti actą, vandenį, įberti cukrų bei druską ir išmaišyti. Paruoštą marinatą užpilti ant pjaustytų svogūnų su česnaku ir aitriąja paprika. Išmaišyti truputį patrinant svogūnus ir palikti bent 10 minučių marinuotis.

Medaus-garstyčių majonezui reikės:
½ stiklinės majonezo
2 šaukštų Dijon garstyčių
2 šaukštų medaus
1 šaukšto balto vyno acto
žiupsnelio druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų

Visus ingredientus sumaišyti.

Recepto video įrašas >

„Moving Mountains“ receptą sukūrė ir įgyvendino šefas Gediminas Endriukaitis (TV laida „Skaniai ir paprastai“).

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui