Kokosinė Panna Cotta

Kokosinė Panna Cotta

Kokosinė Panna Cotta

„Desertą gaminome naudojant du LIVIN sveiki produktai produktus, tai agar agar ir agarantą. Pasirinkome šias želatinas, nes jos tinkamos ir veganams! Pirmąjam kokosiniui sluoksniui naudojome agar agar, kadangi norėjome stipresnio sustingimo. Į antrąjį uogų sluoksnį įdėjome agarantą ir gavome tirštą masę. Taigi viskas priklauso, kokio sustingimo norite. Pliusai abiejų želatinų, labai greitai ištirpsta vandenyje, neturi to neskanaus odos kvapo ir yra visiškai veganiškos!“ – sako recepto autorė iš „Sveika ir taisyklinga mityba“.

Reikės:
1 sluoksnis:
500 ml kokosų pieno (kuo tirštesnis, tuo geriau)
rudojo cukraus arba agavų sirupo (tiek, kiek norisi saldumo)
1 a.š. augalinio tirštiklio agar agar
70 ml vandens tirštikliui ištirpinti

2 sluoksnis:
150 g šaldytų uogų
2 a. š. augalinio tirštiklio agarantas
70 ml vandens tirštikliui ištirpinti

Augalinius tirštiklius užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti.

Paruošti pirmą sluoksnį. Kokosų pieną užvirinti, nuolatos maišant įberti cukraus (arba agavų sirupo). Užvirus sumažinti kaitrą, dėti agar agar ir gerai išmaišyti, kol jis ištirps. Pilti į stiklines.

Palaukti kol sustings ir ruošti 2 sluoksnį – uogas kaitinti ant mažos kaitros, dėti agarantą ir gerai išmaišyti. Pravėsusį pilti ant pirmo sluoksnio. Šaldytuve palaikyti, kol atvės uogos.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui