„Be galo skanūs blynai, o įdejus ksantano, jie tampa purūs ir konsistencija tampa tokia, kaip pagaminus su įprastais miltais.“ – sako šio recepto ir knygos „Gyvenimas be gliuteno“ autorė Kristina Pozingytė.
Reikės (6–7 vafliams):
4 valg. š. ryžių miltų
3 valg. š. migdolų miltų
4 valg. š. bulvių krakmolo
1 nubraukto arb. š. ksantano miltelių
3 valg. š. cukraus
320 ml pieno (tinka ir migdolų, kokosų ar bet koks kitas augalinis gėrimas)
2 kiaušinių
75 g sviesto (arba kokosų aliejaus)
1 arb. š. kepimo miltelių
1.5 arb. š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų ir gerai viską išplakti plaktuvu. Ant nedidelės kaitros išlydyti sviestą. Į plakinį pilti šiek tiek praaušusį lydytą sviestą ir dar šiek tiek paplakti.
Kitame dubenyje sumaišyti visus likusius birius ingredientus: ryžių ir migdolų miltus, ksantaną, krakmolą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Į kiaušinio plakinį pilti pieną ir lėčiausiu plaktuvo greičiu plakti, kad skysčiai susimaišytų. Į plakinį po šaukštą berti miltų mišinį, kaskart šiek tiek lėtai paplakti plaktuvu, kad nebūtų tešlos gumulėlių. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
Gerai įkaitinti vaflinę. Kuo labiau ji įkais, tuo traškesni vafliai iškeps. Ant įkaitusios vaflinės pilti 4–5 šaukštus tešlos, prispausti ir kepti apie 3 minutes. Vaflius skanu valgyti su mėgstamomis uogomis ar uogiene, klevų ar agavų sirupu, grietine ar grietinėle. Galima paeksperimentuoti: smulkintų uogų, bananų gabaliukų ar šokolado drožlių įberti tiesiai į tešlą.
Skanaus!