4 porcijoms reikės:
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Įkaitinkite puodą, kai jis įkais, supilkite aliejų, svogūnus ir paprikas, dažnai maišydami troškinkite 3-4 minutes.
2. Sudėkite griežinėliais pjaustytus šitake grybus ir česnaką, toliau troškinkite kelias minutes retkarčiais pamaišydami, kol grybai taps auksinės spalvos.
3. Tada supilkite nuplautus lęšius, raudonėlį, kmynus, Kajeno pipirus, pomidorų pastą, vandenį, pjaustytas alyvuoges ir razinas. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
4. Gerai išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies uždengę dangtį 10-15 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad nepridegtų puodo dugne.
5. Nuimkite dangtį ir virkite dar 2 minutes, dažnai maišydami, kol masė sutirštės. Įpilkite cukraus ir šiek tiek citrinos sulčių pagal skonį. Jei reikia, įberkite daugiau kmynų, kad suteiktumėte dūminio skonio, alyvuogių - dėl sūrumo, razinų - dėl saldumo arba Kajeno pipirų - dėl aštrumo.
Skanaus!
Receptas: Ilze Prūse.
Stilius: Agatas Vanuška-Andruče.
Nuotrauka: Anetė Rudmieze.