Reikės:
150 g kvietinių miltų
150 g grikių miltų
200 ml pieno
200 ml vandens
1 kiaušinio
1 valg. š. cukraus
žiupsnelio druskos
1.5 valg. š. kokosų aliejaus
20 g šviežių mielių
1 didelio svogūno
aliejaus kepimui
Pieną sumaišykite su nurodytu kiekiu šilto vandens. Suberkite cukrų ir sutrupinkite mieles. Viską išmaišykite ir palikite šiltai, kol pradės kilti. Kvietinius miltus sumaišykite su grikių miltais, suberkite druską, įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų. Supilkite pakilusias mieles. Viską gerai išmaišykite, indą uždenkite ir padėkite šiltai 1 valandai, kad tešla pakiltų.
Nuluptą svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite į jau pakilusią blynų tešlą. Išmaišykite. Keptuvę įkaitinkite, įpilkite truputį aliejaus ir kepkite blynus (vienam blynui 1.5 valgomojo šaukšto tešlos). Kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol viena blynų pusė gražiai apkeps. Apverskite ir taip pat kepkite kitą blynų pusę. Iškepusius blynus patiekite iškart su grietine arba majonezo - krienų padažu.