Migdolinis apelsinų pyragas su slyvomis (be glitimo)

Migdolinis apelsinų pyragas su slyvomis (be glitimo)

Migdolinis apelsinų pyragas su slyvomis (be glitimo)

Pyragui reikės (6–7 porcijos):
150 g kukurūzų kruopų (geriau rinktis smulkesnes),
100 g migdolų miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
150 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių (2–3 apelsinai),
110 g agavų sirupo,
100 g kokosų aliejaus (prieš naudodami ištirpinkite),
1 a. š. burbono vanilės ekstrakto,
6 a. š. kiaušinių pakaitalo + 120 ml vandens (galite pakeisti: 3 š. maltų linų sėmenų + 9 š. vandens – prieš dedant išbrinkinkite),
1 saujos džiovintų slyvų.

Sirupui:
200 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių (3–4 apelsinai),
65 g agavų sirupo.

Kremui:
1 skardinės kokosų pieno kremo (jeigu kyla klausimas iš kur jo gauti – tiesiog nusipirkite kokosų pieno skardinę (jo riebumas turi būti bent 17 proc., kitaip reikiamo kiekio kokosų kremo viduje nerasite) ir palaikę skardinę bent kelias valandas šaldytuve ar šaldiklyje, padėsite piene esantiems kokosų riebalams sustingti. Atidarę skardinę, viršuje rasite kokosų kremą, o ant dugno likusį skystį galite naudoti glotnučiams),
1 a. š. burbono vanilės ekstrakto,
jeigu norite – įpilkite porą šaukštų agavų sirupo.

Kaip gaminti:

Įjunkite kaisti orkaitę iki 175ºC su kaitinimu iš viršaus ir apačios.

Atskirai sumaišykite sausus ir skystus pyragui reikalingus produktus.

Į vieną indą supilkite sausų ir skystų produktų mišinius, dėkite „kiaušinius“ (jeigu naudosite pakaitalą – suplakite miltelius su vandeniu iki putų konsistencijos; jeigu naudosite linų sėmenis – sumaišykite sėmenis su vandeniu ir leiskite kelias minutes išbrinkti). Viską švelniai sumaišykite, įdėkite saują kokybiškų smulkintų džiovintų slyvų. Gautą masę pilkite į aliejumi išteptą kepimo indą ir kepkite, kol iškils ir švelniai paruduos. Pyragui iškepus jį pilnai atvėsinkite (neišėmus iš kepimo indo). Jeigu reikia, peiliu sulyginkite paviršių ir visą pyragą susmaigstykite mediniu iešmeliu.

Pasiruoškite sirupą: 2 min. prikaistuvyje pavirkite apelsinų sultis ir agavų sirupą.

Pyragą užpilkie sirupu (pradžioje atrodys per daug, bet viskas susigers) ir dėkite 8–12 valandų į šaldytuvą.

Pyrago kremui suplakite kokosų kremą su vanilės ekstraktu (jeigu norite – įpilkite agavų sirupo), kol taps purus. Kremą prieš naudojimą galite laikyti šaldytuve, kad būtų standesnis.

Išimkite pyragą iš kepimo indo, dekoruoite kremu, puoškite riešutais ar uogomis.

Pastebėjimai:
Pyragas, jeigu jį pjaustysite iš karto iškepus – byrės, todėl būtina pilti sirupą ir laikyti pernakt, kad susistovėtų.
Kepimo forma 14.5 cm. skersmens.

Receptas soulfood.lt

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui