Migdolų pyragas su slyvų kauliukų aliejumi (be glitimo)

Migdolų pyragas su slyvų kauliukų aliejumi (be glitimo)

Migdolų pyragas su slyvų kauliukų aliejumi (be glitimo)

Gaminimo laikas: 120 min.

Reikės:
125 g migdolų miltų
125 g blanširuotų migdolų, maltų
6 kiaušinių
200 g cukraus pudros
žiupsnelio druskos
4 arb. š. slyvų kauliukų aliejaus
2 valg. š. mineralinio vandens
citrinų arba apelsinų žievelių

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su druska. Trynius su cukraus pudra gerai išmaišykite iki baltumo, supilkite mineralinį vandenį, sudėkite maltus migdolus, migdolų miltus, slyvų kauliukų aliejų ir tarkuotą citrinų arba apelsinų žievelę, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Į tešlą atsargiai įmaišykite kiaušinių baltymus. Kepkite 26 cm apvalioje kepimo formoje 55 minutes, iki 170ºC įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusį pyragą išimkite iš kepimo formos, apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite migdolais (skanu juos prieš tai suskaldyti ir lengvai pakepinti). Skanu valgyti su ledais ar grietinėle.

„Ölmühle Solling“ receptas

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui