Miso sriuba pagal Guodą

Miso sriuba pagal Guodą

Miso sriuba pagal Guodą

Reikės:
vandens arba daržovių nuoviro pagal porcijų skaičių
2 šaukštų miso pastos
2 saliero stiebų
3 šampinjonų
1 stiklinės žalių žirnelių (šviežių arba šaldytų)
3 riekelių šviežio imbiero
1/2 a. š. kajeno pipirų (arba čili)
1/2 pakelio Bifun rūšies ryžių makaronų be glitimo
1 šaukšto citrinų sulčių
1–2 šaukštų sojų padažo Shoyu

Saliero kotus supjaustyti siaurais griežinėliais. Patroškinti juos ant kepimui tinkamo aliejaus, prieš tai supylus smulkiai pjaustytą imbierą ir pipirus. Saliero kotų nereikia sukepinti, bet patroškinti, kad taptų minkšti. Tam naudoju dangtį ant keptuvės ir pilu kokį šaukštą vandens. Tuo pat metu ant viryklės užkaisti puodą su vandeniu ar daržovių nuoviru. Užvirus dėti žirnelius. Po poros minučių sudėti makaronus ir po minutės išjungti. Tada įmaišyti miso pastą, supilti sojos padažą, druską ir citrinų sultis (pagal skonį). Druską svarbu dėti po miso ir sojų padažo paragavus, kad nebūtų persūdyta. Tada nupilti sriubą tiems, kurie nevalgo aštriai (pvz., vaikams) ir supilti troškintus salierų kotus. Palaikyti porą minučių ir valgyti.

Jei naudojami Bifun makaronai, valgyti rekomenduoju su pagaliukais. Makaronai labai prisigeria sultinio, tai skysčio lieka mažai. Tinka pabarstyti šviežiomis petražolėmis.

Sveikos gyvensenos tyrinėtojos Guodos Azguridienės receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui