Moliūgų ir varškės lazanija

Moliūgų ir varškės lazanija

Moliūgų ir varškės lazanija

Sultingi lazanijos sluoksniai, saldus moliūgas ir varškė susimaišiusi su muskatu kvepiančiu bešamelio padažu ir labai daug parmezano su traškiais šalavijais ir pinijomis. Geras variantas vakarienei be mėsos. Šalavijo, muskato ir kedrinių pinijų derinys idealiai tinka moliūgui.

Reikės:
700 g moliūgo
200 g varškės
20 g šviežių šalavijų lapelių  (papuošimui)
10 g šviežių čiobrelių
~210 g lazanijos lakštų
750 ml pieno
45 g sviesto
45 g kvietinių miltų
1 muskato riešuto
1/3 a. š. maltų baltųjų pipirų (jeigu neturite, nedėkite)
70 g tarkuoto parmezano
70 g kedrinių pinijų riešutų
40 g extra virgin alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų

1. Orkaitę įkaitinkite iki 210°C, režimas – su vėjeliu.
2. Moliūgą supjaustykite pailgais ~3-5mm storio gabaliukais. Suberkite į didžiausią kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
3. Susmulkinkite šalavijų kotelius ir čiobrelių lapelius. Berkite ant moliūgo, gausiai pilkite alyvuogių aliejaus (moliūgas turi kepti, ne džiūti orkaitėje), gausiai berkite druskos ir šviežiai grūstų pipirų. Viską gerai išmaišykite ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 min.
4. Paruoškite bešamelio padažą. Ant vidutinės kaitros puode išlydykite sviestą, suberkite miltus, gerai išmaišykite ir apie 2 min. pakepkite vis pamaišydami.
5. Pilkite visą pieną ir gerai išmaišykite. Smulkia tarkute sutarkuokite visą muskato riešutą. Padidinkite šiek tiek kaitrą ir daug maišant sulaukite, kol pradės kilti burbuliukai. Sumažinkite kaitrą ir dar pakaitinkite 5 min. visą laiką maišydami. Berkite maltus baltuosius pipirus ir žiupsnelį druskos. Padažą ragaukite – jis turi būti skanus ir vienas.
6. Sukonstruokite lazaniją. Ant indo apačios (naudota 20 x 26 cm kepimo indas) dėkite keletą moliūgų gabalėlių ir tik tada klokite lazanijos lakštus. Ant lakštų dėkite kepto moliūgo sluoksnį, tada berkite varškės ir pilkite gausiai bešamelio padažo. Ir vėl klokite lazanijos lakštus. Taip padarykite 3 lazanijos aukštus.
7. Ant viršutinio lazanijos lakštų sluoksnio iš karto pilkite bešamelį, apibarstykite visą parmezaną, tada išdėliokite šalavijų lapelius, apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi ir viską apibarstykite kedrinių pinijų riešutais.
8. Kepkite lazaniją iki 180°C orkaitėje apie 1 val. (režimas be vėjelio).

Receptas @feedmysisters.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui