Morkų keksiukai su „Töpfer“ kukurūzų ir morkų koše

Morkų keksiukai su „Töpfer“ kukurūzų ir morkų koše

Morkų keksiukai su „Töpfer“ kukurūzų ir morkų koše

Reikės:
185 g smulkiai sutarkuotų morkų
2 kiaušinių
80 g cukraus
125 ml bekvapio aliejaus
110 g „Töpfer“ ekologiškos kukurūzų košės su morkomis
100 g maltų migdolų
1/2 pakelio kepimo miltelių
1/2 arb. š. malto cinamono

Papuošimui:
125 g kreminio sūrio
2 valg. š. cukraus pudros
2 arb. š. citrinų sulčių
12 marcipaninių morkyčių

Gaminimas:

-    Morkas smulkiai sutarkuoti.
-    Į dubenį sudėti kiaušinius, cukrų, aliejų ir cinamoną. Viską išplakti elektriniu plaktuvu, kol ištirps cukrus.
-    Įmaišyti sutarkuotas morkas ir sumaltus migdolus.
-    Atskirai sumaišyti „Töpfer“ košę su kepimo milteliais ir įmaišyti į kiaušinių, cukraus, aliejaus, morkų ir migdolų mišinį. Tešla turi gautis tvirtesnė, negu įprasta biskvitinė tešla.
-    Šaukštu tešlą paskirstyti į 12 keksiukų formelių.
-    Kepti 160ºC temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
-    Palikti atvėsti.
-    Kruopščiai sumaišyti kreminį sūrį su citrinų sultimis ir cukraus pudra. Arbatiniu šaukšteliu tepti mišinį ant keksiukų ir papuošti kiekvieną jų marcipanine morkyte.
-    Mėgaukitės!

Papildomi patarimai:

-    Padvigubinus produktų kiekį, galite pasigaminti skanų morkų pyragą. Kepimo laikas maždaug 45 minutės.
-    „Töpfer“ ekologišką kukurūzų košę su morkomis galite pakeisti paprastais miltais.
-    Migdolus galite pakeisti lazdynų riešutais.

„Töpfer“ receptas, versta iš vokiečių kalbos.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui