Naminės pitos su falafeliais

Naminės pitos su falafeliais

Naminės pitos su falafeliais

Neringos Zeleniūtės (@neringazeleniute) naminės keptos pitos iš pilno grūdo speltų miltų su skaniaisiais, mūsų pirkėjų jau pamėgtais „Bauck Hof“ falafeliais – tiks ir pietums, ir svečiams nustebinti.

Reikės:
1 pakelio „Bauck Hof“ falafelių ruošinio
1 pakelio sausų mielių (7 g)
2-2.5 puodelio speltų miltų
1 v. š. cukraus
2 a. š. Himalajų druskos
4 v. š. sviestmedžių aliejaus kepimui
1 puodelio šilto vandens
150 g natūralaus jogurto
5-7 vyšninių pomidoriukų
keleto saujų įvairių daigų
2 skiltelių česnako
1 svogūno

1. Puodelį šilto vandens sumaišykite su cukrumi ir pakeliu sausų mielių. Leiskite pastovėti apie 10 min., kol suputos.
2. Į tą patį indą sudėkite speltų miltus, Himalajų druską, patirpintą sviestmedžių aliejų. Išminkykite tešlą ir palikite šiltai pakilti.
3. Pakilusią tešlą perminkykite, padalinkite į 6-8 dalis. Formuokite kamuoliukus, iš jų iškočiokite apie 1-2 cm. storio blynus. Juos dėkite į sausą gerai įkaitintą keptuvę ir kepkite ant nedidelės kaitros iš abiejų pusių keletą min.
4. Iš sauso „Bauck Hof“ ruošinio paruoškite falafelius. Ruošinį užpilkite karštu vandeniu, palikite 15 min. išbrinkti, formuokite falafelius ir kepkite keptuvėje ant sviestmedžių aliejaus.
5. Iškeptas pitas perpjaukite, pridėkite į jas įvairių ekologiškų daigų, pomidorų, svogūnų, sudėkite iškeptus falafelius.
6. Pitas su falafeliais užpilkite jogurtiniu padažu, kurį paruošite sumaišę jogurtą, druską ir susmulkintas česnakų skilteles.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui