Nekeptas sūrio tortas su pistacijomis – be glitimo ir cukraus

Nekeptas sūrio tortas su pistacijomis – be glitimo ir cukraus

Nekeptas sūrio tortas su pistacijomis – be glitimo ir cukraus

Tortui reikės:

 

Pagrindui:

  • 200 g migdolų miltų (naudojau „Bioterra“ ekologiškus blanširuotų migdolų miltus)
  • 50 g lukštentų pistacijų riešutų (naudojau „Bioterra“ ekologiškus)
  • 2 v.š ksilitolio (arba pagal skonį kito mėgiamo saldumo, naudojau „Natur Hurtig“ ksilitolį)
  • 100 g ištirpinto sviesto
  • 0.5 a.š. meduolių prieskonių (nebūtina, naudojau „Lebensbaum“)

Kremui:

  • 400-450 g šalto kreminio sūrio
  • 400 ml šaltos grietinėlės, 35% riebumo
  • 200 g pistacijų kremo (naudojau „Monki“ ekologišką pistacijų kremą)
  • 150 g ksilitolio (arba pagal skonį kito mėgiamo saldumo, naudojau „Natur Hurtig“ ksilitolį)
  • 6 želatinos lapelių (arba 12 g želatinos miltelių, naudojau „Ewald Gelatine“ ekologiškus želatinos lapelius)
  • 1 a.š. matcha miltelių (nebūtina, bet suteikia gražesnę spalvą, naudojau „Clearspring“ ekologiškus matcha miltelius)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (naudojau „Vanilla Bridge“ kreminį burbono vanilės ekstraktą)

Viršui (nebūtina):

  • 150 g šalto maskarponės sūrio
  • 150 ml šaltos grietinėlės, 35% riebumo
  • 1-2 v.š ksilitolio (arba pagal skonį kito mėgiamo saldumo, naudojau „Natur Hurtig“ ksilitolį)
  • saujos pistacijų
  • kelių rozmarino šakelių

 

GAMINIMAS:

 

  1. 1. Želatinos lapelius pamerk šaltame vandenyje.

  1. 2. Torto formos atsegamais kraštais (naudojau 21 cm skersmens) dugną ir kraštus išklok kepimo popieriumi (šonus išklosi lengviau, jei kepimo popieriaus juostą truputį sudrėkinsite vandeniu).

  1. 3. Pagrindui migdolų miltus maišydamas pakepink sausoje keptuvėje iki lengvai pagels ir paskleis malonų kvapą. Sumaišyk su peiliu pasmulkintomis pistacijomis, meduolių prieskoniais ir tirpintu sviestu. Šią masę sukrėsk į torto formą ir spaudžiant rankomis suformuok pagrindą. Dėk į šaldytuvą, kol paruoši kremą.

  1. 4. Želatinos lapelius ištirpink virš garų vonelės su 5 v.š. vandens (neužvirink!). Maišant šluotele supilk į šaltą grietinėlę.
  2. 5. Į dubenį dėk šaltą kreminį sūrį, pistacijų kremą, suberk ksilitolį (ar kitą saldumą), supilk grietinėlę ir vanilės ekstraktą. Elektriniu plaktuvu viską išplak iki kremas įgaus purumo ir ims šiek tiek laikyti formą. Sukrėsk jį ant pyrago pagrindo. Išlygink paviršių ir dėk į šaldytuvą bent 4-5 val. (arba nakčiai), kad sutvirtėtų.

  1. 6. Torto viršų papuošk maskarpone, perpus išplakta su riebia grietinėle ir trupučiu saldumo. Šį kremą gali išspausti ant torto viršaus konditeriniu maišeliu su 1 cm skersmens apvaliu antgaliu, arba tiesiog užtepti. Pabarstyk smulkintomis pistacijomis ir keliomis rozmarinų šakelėmis.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų.

Receptui Receptui reikės

leaf
TAPK MŪSŲ EL. PAŠTO BIČIULIU IR GAUK 10% NUOLAIDĄ KITAM APSIPIRKIMUI!