Obuolių avižinis desertas

Obuolių avižinis desertas

Obuolių avižinis desertas

Šį desertą labai lengva pagaminti, o skonis puikus! Galima gaminti pyragui kepti skirtame inde, tačiau gražesniam patiekimui rekomenduojame gaminti atskiruose kepimui skirtuose keramikiniuose indeliuose (kaip nuotraukoje).

Reikės (maždaug 6 porcijoms):
75 g avižinių dribsnių,
50 g kvietinių miltų,
50 g sviesto,
3 val. š. nerafinuoto cukraus,
1/2 arb. š. cinamono,
žiupsnelio vanilės,
žiupsnelio druskos,
2 didelių obuolių,
saujelės šviežių ar šaldytų bruknių (nebūtinai),
kokosų pieno kulinarijai.

Avižinius dribsnius, miltus, sviestą, cukrų, cinamoną, vanilę ir druską suberkite į vieną dubenį ir minkykite, kol pasidarys trupiniai. Obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Į indą (ar indelius), kuriame kepsite, dėkite didelį sluoksnį pjaustytų obuolių, bruknes (jei obuoliai nerūgštūs, uogos desertui suteiks gaivumo). Obuolius apšlakstykite dviem valgomaisiais šaukštais vandens. Ant viršaus suberkite avižinių dribsnių trupinius. Obuolių sluoksnis turi būti dvigubai didesnis nei trupinių. Kepkite 10 min. iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje. Tada sumažinkite temperatūrą iki 175ºC ir dar kepkite 20 min., kol trupiniai įgaus auksinę spalvą, o obuoliai suminkštės. Desertą skaniausia valgyti šiltą. Patiekite užpyle kokosų pienu kulinarijai.

Pastabos:
Šio deserto variacijų gali būti daug. Skanu obuolius maišyti su kriaušėmis (tada reikės mažiau cukraus). Vietoj cukranendrių cukraus galima dėti klevų sirupą ar kokosų žiedų cukrų, vietoj įprastų kvietinių miltų – speltų ar net migdolų, vietoj sviesto – kokosų aliejų. Taip pat skanu įdėti graikinių riešutų, razinų ar kitų džiovintų vaisių. Patiekite su ledais, vaniliniu kremu ar migdolų grietinėle. Nebijokite eksperimentuoti.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui