Paprikos, įdarytos sojų mėsa ir laukiniais ryžiais

Paprikos, įdarytos sojų mėsa ir laukiniais ryžiais

Paprikos, įdarytos sojų mėsa ir laukiniais ryžiais

Reikės:
4 paprikų (jei valgytojų daugiau - atitinkamai didinkite produktų kiekius),
2 skiltelių česnako,
1 didelio svogūno,
druskos pagal skonį
1 stiklinės laukinių ryžių mišinio,
1 kubelio daržovių sultinio,
150 g sojos gabaliukų,
3 v. š. sviesto,
žiupsnio raudonėlio,
žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

Sojos gabaliukus užpilkite verdančiu vandeniu, kad apemtų ir palikite pamirkti 30 min. Tą patį padarykite su ryžiais. Išmirkusius sojos gabalėlius nusunkite. Į puodą pilkite 1 litrą vandens, ištirpinkite sultinio kubelį ir suberkite sojos gabalėlius. Virkite 30 minučių. Suverskite išmirkytus ryžius ir viską dar pavirkite 20 minučių ant nedidelės ugnies. Ryžiai neturi suvirti.

Nuluptus svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste kol taps švelniai auksinės spalvos. Sudėkite išvirtą  nusunktą sojos mėsą ir ryžius. Paskaninkite prieskoniais ir druska. Maišydami viską pakepinkite 5 - 10 minučių.

Nuplautoms ir nusausintoms paprikoms nupjaukite viršutinę dalį (kad būtų kepurėlė - dangtelis). Išimkite sėklas. Aptepkite riebalais paprikų išorę, kad kepant nesutrūkinėtų odelė. Prikimškite įdaro ir uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis - "dangteliais". Į riebalais pateptus kepimo indelius dėkite įdarytas paprikas ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Skanu be jokio papildomo garnyro ir su paskrudinta duonos rieke.

Virtuvės fėjų receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui