Pasiflorų skonio sūrio tortas

Pasiflorų skonio sūrio tortas

Pasiflorų skonio sūrio tortas

Gaiviai kvepiantis kremas, sodrus sausainių pagrindas ir rūgštus pasiflorų sluoksnis – tobulas derinys.

Reikės pagrindui:
240 g sausainių
100 g sviesto

Kremui:
750 g maskarponės sūrio
400 ml plakamos grietinėlės
1 skardinės (apie 400 g) kondesuoto pieno
125 ml pasiflorų sulčių
50 g želatinos

Viršutiniam sluoksniui:
125 g pasiflorų sulčių
5 g želatinos
1 šaukšto cukraus pudros

1. Ruošiame pagrindą. Sausainius sutriname. Sviestą ištirpiname.
3. Išmaišome kartu sausainius su sviestu, išklojame apvalios kepimo formos dugną ir dedame į 170ºC orkaitę 5 minutėms.
4. Ruošiame kremą. Želatiną maišome su sultimis ir paliekame brinkti.
5. Išplakame šaltą grietinėlę iki standumo.
6. Kondesuotą pieną plakame su maskarpone. Atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.
7. Išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje. Įdedame į karštą masę gerą šaukštą kremo ir išmaišome. Taip želatina atvės ir nesutrauks torto į gumulus.
8. Pilame želatinos masę į kremą ir išmaišome.
9. Supilame kremą ant atvėsinto sausainių pagrindo ir dedame į šaldytuvą.
10. Ruošiame viršutinį sluoksnį. Želatiną, sultis ir cukraus pudrą išmaišome ir paliekame brinkti 7 minutes. Ištirpiname garų vonelėje ir supilame ant torto.
11. Paliekame tortą šaldytuve bent keliom valandom arba per naktį.

Receptą parengė Karina Kulevičienė „Paprasta gaminti“.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui