Pastarnoko ir pistacijų salotos su anakardžių padažu

Pastarnoko ir pistacijų salotos su anakardžių padažu

Pastarnoko ir pistacijų salotos su anakardžių padažu

Anakardžių padažui:
250 g anakardžių (pamirkytų);
100 ml vandens;
1 ½ citrinų sulčių;
1 a.š. druskos.

Kiti produktai:
3–4 vidutinio dydžio pastarnokų;
1 vidutinio apelsino žievelės (galima džiovintos);
1 sauja šviežių bazilikų (smulkinto);
1 sauja šviežių petražolių (smulkintų);
1 sauja skrudintų pistacijų (stambiai sukapotų).
druskos ir pipirų.

Anakardžių padažas (vietoje jo galima naudoti ir grietinę): anakardžio riešutus sudėkite į plaktuvą (blenderį), supilkite vandenį druską ir citrinos sultis. Plakite kol masė taps vienalytė. Įdėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.

Nuskuskite ir sutarkuokite pastarnokus ir sudėkite į dubenį. Įmaišykite apelsino žievelę, žoleles ir anakardžių kremą. Švelniai išmaišykite šaukštu, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Jei norisi, įpilkite dar citrinos sulčių. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis pistacijomis.

Receptas iš čia.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui