Plakta kokosų grietinėlė

Plakta kokosų grietinėlė

Plakta kokosų grietinėlė

Juokaujama, kad veganas pereina į kitą tikėjimo lygį, kai atranda plaktą kokosų grietinėlę. Tai ne-re-a-liai skanus saldėsis, kuriuo galima pertepti savaitgalio blynus, pagardinti pyragą ar net įmaišyti šaukštelį į kavą. Puri, kvapni, burnoje tirpstanti grietinėlė nepaliks nei abejingų, nei nuo jos apsunkusių. Tai sveikas desertas, kuriuo gali gardžiuotis ir vaikai.

Kokosų grietinėlę galima naudoti kaip įprastą pieno grietinėlę – pagardinti dubenį vaisių, paskaninti karštą pyragą, košes, pusryčius, užsitepti nuodėmingai skanų grietinėlės šaukštą ant sausainio prie kavos... Sandariame inde šaldytuve ji šviežia išlieka pusantros savaitės, tik prieš naudojant vėl tereikia lengvai paplakti.

Reikės:
1 skardinės kuo riebesnio kokosų pieno (prieš pirkdami kitą rūšį, pateliūskuokite skardinę rankoje. Turite girdėti ne skystą vandenį, o šį tą tirštesnio)
2-3 šaukštelių cukraus (cukraus pudros) arba kito saldiklio, pavyzdžiui, klevų sirupo
¼ šaukštelio vanilės ekstrakto

Kaip gaminti:
1. Įdėkite kokosų pieno skardinę į šaldytuvą nakčiai.
2. Atvėsusią skardinę apverskite dugnu į viršų. Tuomet kokosų pienas, kuris nesutirštėjo, atsidurs skardinės viršuje.
3. Atidarykite skardinę. Nupilkite paviršiuje esantį kokosų pieną. Jo grietinėlei nereikės, tad galite naudoti sriubai, troškiniui ar vaisiniam kokteiliui ruošti.
4. Skardinės viduje ant dugno turėtumėte rasti sustingusį kokosų kremą. Jį išgriebkite ir įdėkite į dubenį, kuriame būtų patogu plakti.
5. Pasaldinkite cukrumi, įdėkite vanilės ekstrakto. Plakite šluotele ar elektriniu maišytuvu, kol grietinėlė taps puri ir vientisa.

Receptas iš tinklaraščio „Pati sau“

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui