Paprastai ir greitai pagaminami šie blynai idealūs ne tik savaitgalio, bet ir šiokiadienio rytais, kai užsimanote ko nors skanaus. Vietoje kiaušinio čia naudojamas maltų linų sėmenų ir vandens plakinys, o vietoje pieno puikiai tinka visi augaliniai pakaitalai – migdolų, ryžių, sojos pienas. Dėl to, kad šie blynai iš pilno grūdo miltų, jų skonis kiek primena duoną. Jei jums tai labai neįprasta, keiskite dalimi baltų kvietinių ir vėliau kaskart vis mažinkite jų proporcijas.
Reikės (Iškepsite apie 3 keptuves):
1 linų sėmenų „kiaušinis“ (1 šaukštelis maltų linų sėmenų sumaišytas su 2,5 šaukšto vandens)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis klevų sirupo
1 šaukštelis kepimo miltelių
½ šaukštelio sodos
žiupsnelis druskos
1 stiklinė migdolų pieno
¼ stiklinės pilno grūdo kvietinių miltų
¾ stiklinės speltos miltų
2 šaukštai avižinių dribsnių
Kaip gaminti:
1. Dideliame inde išmaišykite maltus linų sėmenis ir vandenį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, klevų sirupo, įdėkite kepimo miltelius, sodą, druską ir viską išmaišykite. Supilkite migdolų pieną ir gerai išplakite.
2. Į gautą mišinį sudėkite sausus produktus: kvietinius, speltos miltus, avižas. Išmaišykite ir palikite maždaug 10 minučių, kad pabrinktų.
3. Kepkite kokosų ar kitame mėgstamame aliejuje. Apverskite blynus, kai jų krašteliai paruduos, o viduryje atsiras burbuliukai.
4. Patiekite su klevų sirupu ir uogomis.