Pica su artišokais

Pica su artišokais

Pica su artišokais

4 picoms:

TEŠLAI:

  • 620 g Alce Nero kvietinių miltų, 00 tipo
  • 400 g šilto vandens
  • 18 g druskos
  • 0,7 g sausų mielių
  • 4-5 šaukštelių Alce Nero pesto padažo
  • 4-5 a. š. Alce Nero raudonojo pesto padažo
  • 330 g Alce Nero artišokų aliejuje
  • 500 g Alce Nero kapotų pomidorų tyrės su bazilikais
  • 300 g mocarelos sūrio, supjaustyto kubeliais
  • 1 pakelio rukolos
  • alyvuogių

1. Norint sukurti traškius ir pūstus picos kraštus, tešlą rekomenduojame pasigaminti likus 48-72 valandoms iki picos kepimo.
2. Dubenyje sumaišykite drungną vandenį su druska, leiskite jai ištirpti. Atsiminkite, kad mielės su druska „nedraugauja“, todėl iš pradžių į masę įberkite 10% miltų kiekio, gerai išmaišykite ir tik tada suberkite sausas mieles.
3. Kai sausos mielės ištirps, suberkite likusius miltus. Jei namuose turite stacionarų maišytuvą, priedo-kablio tešlai pagalba minkykite tešlą, kol ji taps blizgi ir elastinga kaip guma.
4. Tešlą paskirstykite į aliejumi pateptą indą, apšlakstykite aliejumi, apvyniokite maistine plėvele ir palikite ilsėtis šaldytuve iki 72 valandų.
5. Iš tešlos suformuokite 4 picos rutuliukus, apšlakstykite aliejumi ir uždenkite maistine plėvele. Palikite juos kambario temperatūroje laiko tarpui iki 2 valandų.
6. Iš picos rutuliuko rankomis suformuokite apvalų pagrindą, jį aptepkite pomidorų tyre, trupučiu pesto padažo, apibarstykite griežinėliais pjaustytu mocarelos sūriu ir džiovintais artišokais.
7. Pašaukite picą į iki 250 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 minutes, tol, kol picos plutelė taps auksinės spalvos.
8. Jei namuose turite malkomis kūrenamą picos krosnį, įkaitinkite ją iki 420-450 °C temperatūros ir kepkite tol, kol jos kraštai taps auksinės rudos spalvos.
9. Apibarstykite picą alyvuogėmis, raudonuoju pesto ir šviežiais rukolos lapeliais.

Receptui Receptui reikės

leaf
TAPK MŪSŲ EL. PAŠTO BIČIULIU IR GAUK 10% NUOLAIDĄ KITAM APSIPIRKIMUI!