Raudonųjų lęšių ir saldžiųjų bulvių troškinys

Raudonųjų lęšių ir saldžiųjų bulvių troškinys

Raudonųjų lęšių ir saldžiųjų bulvių troškinys

6-8 porcijoms reikės:

  • 1 didelė saldžioji bulvė;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 200 g saliero šaknies;
  • 1 a. š. tarkuoto imbiero;
  • 1 skiltelė česnako;
  • ½ čili ankšties;
  • 1 a. š. kario;
  • 1 a. š. ciberžolės;
  • ½ a. š. druskos;
  • 400 g pomidorų savo sultyse (gabalėliais);
  • 3 a. š. Rapunzel ekologiško skaidraus daržovių sultinio miltelių;
  • 800 ml vandens;
  • 400 g Rapunzel ekologiškų raudonųjų lęšių;
  • 300 g ekologiško Cosmoveda kokosų pieno;
  • 1 v. š. rudojo cukraus;
  • sulčių iš ½ laimo;
  • 1 v. š. sojos padažo;
  • 2 saujos špinatų.

Paruošimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite per pusę perpjautą saldžiąją bulvę apie 15 minučių, kol ji viduje suminkštės. Atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Įkaitintame puode su alyvuogių aliejumi pakepinkite aukso spalvos smulkintą svogūną, kepimo pabaigoje suberkite smulkintą salierą, imbierą, česnaką, čili ir prieskonius. Viską lengvai pakepinkite, supilkite pomidorus jų sultyse ir šiek tiek pakepinkite. 
3. Į puodą įpilkite 800 ml vandens, daržovių sultinio miltelius ir raudonuosius lęšius. Užvirinkite ir toliau virkite apie 20 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol lęšiai suminkštės.
4. Baigiant virti supilti kokosų pieną, rudąjį cukrų, žaliosios citrinos sultis, sojų padažą ir keptą saldžiąją bulvę.
5. Prieš patiekdami įdėkite špinatų lapelius.

Receptas: Laura Dravniece.
Stilius: Linda Vilmansone-Virbule.
Nuotrauka: Anda Upmale.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui