10 didelių riestainių reikės:
300 g kvietinių miltų,
200 g ruginių miltų,
žiupsnelio druskos,
250 ml pieno,
15 g šviežių mielių,
3 v. š. cukraus,
100 ml klevų sirupo,
saujos juodųjų sezamų sėklų,
100 g sviesto,
1 kiaušino.
Miltus persijokite į gilų dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Sviestą ištirpinkite, jei laikote šaldytuve. Į praaušusį tirpintą sviestą supilkite plaktą kiaušinį. Išmaišykite ir masę supilkite į dubenį su miltais. Pašildytame piene ištirpinkite mieles ir cukrų, viską pilkite į dubenį su miltais. Užminkykite tešlą. Tešla turi būti vientisa, elastinga ir nelipni. Dubenį uždenkite ir padėkite šiltai, kad tešla pakiltų - tūris padvigubėtų. Pakilusią tešlą lengvai perminkykite ir padalinkite į 10 vienodo dydžio gabaliukų. Iš kiekvieno tešlos gabaliuko rankomis iškočiokite vienodo storio ir maždaug 30 cm ilgio volelius.
Riestainius formuokite taip. Dėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas. Leiskite pakilti (10 min). Kiekvieną riestainį aptepkite klevų sirupu ir apibarstykite juodosiomis sezamų sėklomis. Kepkite 200ºC orkaitėje 25 minutes, kol gražiai pagels.