Riestainiai su klevų sirupu ir juodųjų sezamų sėklomis

Riestainiai su klevų sirupu ir juodųjų sezamų sėklomis

Riestainiai su klevų sirupu ir juodųjų sezamų sėklomis

10 didelių riestainių reikės:
300 g kvietinių miltų,
200 g ruginių miltų,
žiupsnelio druskos,
250 ml pieno,
15 g šviežių mielių,
3 v. š. cukraus,
100 ml klevų sirupo,
saujos juodųjų sezamų sėklų,
100 g sviesto,
1 kiaušino.

Miltus persijokite į gilų dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Sviestą ištirpinkite, jei laikote šaldytuve. Į praaušusį tirpintą sviestą supilkite plaktą kiaušinį. Išmaišykite ir masę supilkite į dubenį su miltais. Pašildytame piene ištirpinkite mieles ir cukrų, viską pilkite į dubenį su miltais. Užminkykite tešlą. Tešla turi būti vientisa, elastinga ir nelipni. Dubenį uždenkite ir padėkite šiltai, kad tešla pakiltų - tūris padvigubėtų. Pakilusią tešlą lengvai perminkykite ir padalinkite į 10 vienodo dydžio gabaliukų. Iš kiekvieno tešlos gabaliuko rankomis iškočiokite vienodo storio ir maždaug 30 cm ilgio volelius.

Riestainius formuokite taip. Dėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas. Leiskite pakilti (10 min). Kiekvieną riestainį aptepkite klevų sirupu ir apibarstykite juodosiomis sezamų sėklomis. Kepkite 200ºC orkaitėje 25 minutes, kol gražiai pagels.

Virtuvės fėjų receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui