Ryžiai su pievagrybiais ir saulėgrąžomis

Ryžiai su pievagrybiais ir saulėgrąžomis

Ryžiai su pievagrybiais ir saulėgrąžomis

Taip paruošti ryžiai tiks ir kaip garnyras, ir vieni sočiai vakarienei. Galima ruošti net iš vakarykščių po pietų likusių ryžių, nebereikės virti. Rekomenduojame gaminti iš Basmati rūšies ryžių: rudų – jei turite daugiau laiko maisto gaminimui (verda apie 45 min.), baltų – kai laiko mažai (verda apie 15 min.).

Reikės (2 porcijoms):
½ stiklinės nevirtų Basmati ryžių,
6 vidutinio dydžio pievagrybių,
2 saujelių lukštentų saulėgrąžų,
1/3 vidutinio svogūno,
aliejaus kepimui,
maltų pipirų mišinio,
druskos,
1/3 arb. š. ciberžolės.

Pirmiausia išsiverdame ryžius, į vandenį įbėrę druskos ir ciberžolės. Kai ryžiai beveik išvirę, keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, saulėgrąžas, griežinėliais supjaustytus pievagrybius. Pagal skonį įberiame druskos, pipirų. Po kelių minučių, kai viskas apkepa, į keptuvę sudedame išvirusius ryžius ir dar porą minučių pakepiname maišydami. Štai ir viskas. Skanaus!

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui