Saldūs cukinijų blyneliai su mėlynių kremu (be glitimo)

Saldūs cukinijų blyneliai su mėlynių kremu (be glitimo)

Saldūs cukinijų blyneliai su mėlynių kremu (be glitimo)

Dalinamės gardžių blynų be glitimo receptu, kurio autorė soulfood.lt tinklaraštininkė Raminta.

Blynų tešlai:
puodelio sorų dribsnių (110 g) (nuo senų laikų „Bauck Hof“ vieni mylimiausių, o ir košė labai skani gaunasi; galite keisti bet kuriais kitais dribsniais: grikių, bolivinės balandos, avižų ir pan.)
1 a. š. kepimo miltelių
1 š. citrinos sulčių
1 š. agavų sirupo
1 a. š. vanilės ekstrakto
120 ml mėgstamo augalinio pieno
nedidelės jaunos cukinijos (apie 110 g)
vidutinio pernokusio banano
saujos šilauogių ar kitų mėgstamų šviežių uogų

Mėlynių kremui:
mėgstamo augalinio jogurto
trintų uogų
jeigu norisi saldumo, įpilkite šiek tiek agavų ar klvepų sirupo

Kaip gaminti:

Į kokteilinę ar maisto smulkintuvą stambia trintuve sutarkuokite cukiniją (jeigu ji jauna, lupti nereikia), stambiai supjaustykite bananą ir sudėkite visus likusius produktus išskyrus uogas. Trinkite tol, kol gausite vientisą masę.

Sudėkite uogas ir viską švelniai permaišykite su šaukštu.

Kepkite gerai įkaitusioje keptuvėje (jeigu norisi, keptuvę prieš kiekvieną kepimą švelniai patepkite kepimui tinkamu aliejumi, bet tai nėra būtina – man pavyko ir be šito) ant vidutinės kaitros. Neskubėkite, verstis turi lengvai, o jeigu nesiverčia, palaukite dar minutę ir tikrai apsivers.

Kol kepate susimaišykite kremą. Štai ir viskas.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui