1. Jogurtą sumaišome su ksilitoliu (ar kitu saldumu) ir vanile.
2. Braškes švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome mažais kubeliais. Dedame į jogurtą ir gerai išmaišome. Jei nori dar intensyvesnio braškinio skonio, galima (bet nebūtina) papildomai įdėti į miltelius sutrintų šaltyje džiovintų braškių.
3. Masę šaukštu išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar lentelės, formuodami ne per storus apskritimus.
4. Dedame į šaldiklį 1-2 val., kad sustingtų.
5. Baltą šokoladą ištirpiname virš garų vonelės drauge su 1 a.š. matcha miltelių ir 2 a.š. kokosų aliejaus.
6. Šokolade pamirkome kiekvieną braškinį kąsnelį. Pabarstome šaltyje džiovintomis braškėmis ir grąžiname į šaldiklį keletui minučių sustingti.
7. Viskas, galima skanauti! Kąsnelius laikau šaldiklyje, o prieš valgant perdedu 5-10 min į šaldytuvą, kad truputį suminkštėtų.
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų.