Šaldytas braškių ir matcha desertas

Šaldytas braškių ir matcha desertas

Šaldytas braškių ir matcha desertas

10 kąsnelių reikės:

  • 300 g tiršto jogurto (naudojau kokosų, bet tinka ir graikiškas - tiek klasikinis, tiek augalinis ar ožkos pieno)
  • 200 g braškių
  • 2-3 v.š. ksilitolio (arba pagal skonį klevų sirupo ar medaus, naudojau „Natur Hurtig“ ksilitolį)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (naudojau „Vanilla Bridge“ kreminį burbono vanilės ekstraktą)

Viršui:

  • 200 g balto šokolado (tinka tiek klasikinis, tiek becukris, naudojau ekologišką veganišką „White Vanilla“)
  • 2 a.š. kokosų aliejaus (naudojau ekologišką „Bio Planete“)
  • 1 a.š. matcha miltelių (naudojau ekologiškus „Keiko“ matcha miltelius kulinarijai)

Papuošimui (nebūtina):

  • šaltyje džiovintų braškių (naudojau „Dehidra“)

 

GAMINIMAS:

1. Jogurtą sumaišome su ksilitoliu (ar kitu saldumu) ir vanile.

2. Braškes švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome mažais kubeliais. Dedame į jogurtą ir gerai išmaišome. Jei nori dar intensyvesnio braškinio skonio, galima (bet nebūtina) papildomai įdėti į miltelius sutrintų šaltyje džiovintų braškių.

3. Masę šaukštu išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar lentelės, formuodami ne per storus apskritimus. 
4. Dedame į šaldiklį 1-2 val., kad sustingtų.
5. Baltą šokoladą ištirpiname virš garų vonelės drauge su 1 a.š. matcha miltelių ir 2 a.š. kokosų aliejaus.

6. Šokolade pamirkome kiekvieną braškinį kąsnelį. Pabarstome šaltyje džiovintomis braškėmis ir grąžiname į šaldiklį keletui minučių sustingti.

7. Viskas, galima skanauti! Kąsnelius laikau šaldiklyje, o prieš valgant perdedu 5-10 min į šaldytuvą, kad truputį suminkštėtų.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui