Saldžiųjų bulvių bandelės su rozmarinais
- 120 ml vandens;
- 60 ml pieno;
- 7 g mielių;
- 10 g + 50 g cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 1 a. š. druskos;
- 120 g minkšto sviesto + 55 g minkšto sviesto tepimui;
- ryšelis šviežių rozmarinų;
- 135 g saldžiųjų bulvių;
- 560–625 g miltų;
- 70 g medaus;
- jūros druska;
- žiupsnelis malto rozmarino;
Gaminimo procesas:
- 1. Paruoškite saldžiųjų bulvių košę. Nulupkite saldžiąją bulvę, virkite tol, kol suminkštės, o tada sutrinkite.
- 2. Suaktyvinkite mieles. Nedideliame dubenyje mieles sumaišykite su 10 g cukraus, užpilkite 120 ml šilto vandens. Palikite kilti šiltoje vietoje 10-15 minučių.
- 3. Dubenyje sumaišykite miltus su druska ir 10 g cukraus, supilkite pieną, kiaušinius, sviestą, saldžiųjų bulvių tyrę, smulkintus šviežius rozmarinus ir mieles. Minkykite rankomis, kol tešla susijungs į vienalytę tešlą, nelips prie rankų ir bus elastinga. Palikite dubenyje, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje kilti 40 minučių arba 1 valandą, kol tešla padidės dvigubai.
- 4. Kai tešla iškils, išimkite ją iš dubens, padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite į stačiakampio formą ir supjaustykite į maždaug 16-20 lygių dalių. Kiekvieną gabalėlį susukite į nedidelį rutuliuką ir dėkite į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
- 5. Kai apdorosite visą tešlos kiekį, kepimo skardą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje dar 1 valandai.
- 6. Įkaitinkite orkaitę iki 175ºC ir kepkite bandeles 20-25 minutes arba kol jos taps auksinės rudos spalvos.
- 7. Kol bandelės kepa, nedideliame dubenyje sumaišykite medų su sviestu ir maltais rozmarinais. Paruoštas bandeles aptepkite pagardu arba pabarstykite žiupsneliu druskos. Skanu valgyti ir šiltas, ir kiek atvėsusias.