Saldžiųjų bulvių bandelės su rozmarinais

Saldžiųjų bulvių bandelės su rozmarinais

Saldžiųjų bulvių bandelės su rozmarinais
  • 120 ml vandens;
  • 60 ml pieno;
  • 7 g mielių;
  • 10 g + 50 g cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 a. š. druskos;
  • 120 g minkšto sviesto + 55 g minkšto sviesto tepimui;
  • ryšelis šviežių rozmarinų;
  • 135 g saldžiųjų bulvių;
  • 560–625 g miltų;
  • 70 g medaus;
  • jūros druska;
  • žiupsnelis malto rozmarino;

Gaminimo procesas:

  1. 1. Paruoškite saldžiųjų bulvių košę. Nulupkite saldžiąją bulvę, virkite tol, kol suminkštės, o tada sutrinkite.
  2. 2. Suaktyvinkite mieles. Nedideliame dubenyje mieles sumaišykite su 10 g cukraus, užpilkite 120 ml šilto vandens. Palikite kilti šiltoje vietoje 10-15 minučių.
  3. 3. Dubenyje sumaišykite miltus su druska ir 10 g cukraus, supilkite pieną, kiaušinius, sviestą, saldžiųjų bulvių tyrę, smulkintus šviežius rozmarinus ir mieles. Minkykite rankomis, kol tešla susijungs į vienalytę tešlą, nelips prie rankų ir bus elastinga. Palikite dubenyje, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje kilti 40 minučių arba 1 valandą, kol tešla padidės dvigubai.
  4. 4. Kai tešla iškils, išimkite ją iš dubens, padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite į stačiakampio formą ir supjaustykite į maždaug 16-20 lygių dalių. Kiekvieną gabalėlį susukite į nedidelį rutuliuką ir dėkite į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  5. 5. Kai apdorosite visą tešlos kiekį, kepimo skardą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje dar 1 valandai.
  6. 6. Įkaitinkite orkaitę iki 175ºC ir kepkite bandeles 20-25 minutes arba kol jos taps auksinės rudos spalvos.
  7. 7. Kol bandelės kepa, nedideliame dubenyje sumaišykite medų su sviestu ir maltais rozmarinais. Paruoštas bandeles aptepkite pagardu arba pabarstykite žiupsneliu druskos. Skanu valgyti ir šiltas, ir kiek atvėsusias.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui